Da usne savršeno izgledaju

0

Negovane, lepe i zdrave usne su simbol ženstvenosti, nežnosti i senzualnosti. Jedno istraživanje pokazalo je da su usne i najseksepilniji deo ženskog tela. Usne su veoma osetljive i potrebna im je dodatna i pažljiva nega. Najveći broj dama, ipak, najviše brine kakav karmin da odaberu i kako da istaknu svoje usne.
Imajte na umu: za tamniju boja kože koristite tamniji ruž, i obrnuto. To je jedno od osnovnih pravila kad je reč o korišćenju karmina, omiljenog proizvoda dekorativne kozmetike. A kako da ruž što duže ostane postojan, kako šminkom postići da usne izgledaju veće, šta se sve može s olovkom za usne otkriva se u tekstu objavljenom na sajtu zadovoljna.hr.

Maslinovo ulje kao balsam
Za efekt senzualnih napućenih usana očetkajte usne čistom četkicom za zube i odmah ih premažite maslinovim uljem. Nestaće sve neravnine na usnama i dobiće prirodnu, svežu ružičastu boju.

Kako bi boja ruža duže trajala, na gornjoj strani ruke pomešajte olovku za usne s ružem i zatim tu smesu nanesite na usne pomoću četkice za ruž. Ako imate problema s pravilnim iscrtavanjem usana, probajte ovaj trik: olovku za usne u tačkicama nanesite oko usana i zatim ih sve spojite zajedno. Pazite da sledite prirodnu liniju usana. Kako biste izbegli razlivanje ruža, prvo nanesite karmin, a zatim usne oivičite olovkom. Na ovaj način ruž će se zgusnuti i ostati u granicama ivice usana.
Ukoliko želite li da vam usne izgledaju veće, umesto olovke u tonu boje ruža nanesite olovku koja je slična prirodnoj boji vaših usana. Potom nanesite ruž, pa malo šajmera na gornji deo usne i preko toga stavite sjaj. Stručnjaci savetuju da što češće ruž nanosite pomoću četkice. To će vam pomoći da ga namažete preciznije, a i trajaće će duže. Moguće je izbeći i preslikavanje karmina na zube. Nakon što ste ga naneli, obmotajte kažiprst maramicom i stavite ga u usta tako da s usnama napravite slovo O. Ruž koji je ostao na maramici inače bi završio na vašim zubima.
Ako primetite da vam ruž ili olovka previše isušuju usne, pre šminkanja stavite balsam. Ako vam je gornja usna manja od donje (ili obrnuto), na tanju usnicu stavite svetliji ruž, a na veću malo tamniju nijansu. Nakon što ste naneli ruž, natapkajte usne providnim puderom u prahu. Ruž će tako biti postojaniji. Da biste postigli isto dejstvo, možete da koristite rumenilo ili senke za oči u boji koja se slaže s bojom ruža.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here