Ponosam sam na godine i svoje bore

0

x Marinku Rokviću (60) mnogo mlađi muškarci mogu da pozavide na stasu i odličnoj fizičkoj kondiciji. Pevač godinama odlazi u teretanu, vežba i rekreativno se bavi sportom. Vodi računa o ishrani, ali nikada nije merio kalorije. – Sport i rekreacija zaslužni su za to što izgledam tako dobro. Igram mali fudbal sa prijateljima, odlazim na tenis, radim vežbe, leti plivam, uvek sam bio aktivan. Moji sinovi Nikola i Marko tvrde da mi ne mogu parirati. Zaista sam u odličnoj sam formi! Tako je to već godinama. Meni rekreacija mnogo znači, i za nju uvek nalazim vremena. U Košutnjaku, gde sada i živim, prava je milina. Koristim svaki slobodan trenutak da budem na svežem vazduhu i trim-stazi", kaže Rokvić.
Na kućnu vagu pevač staje jednom u 10-15 dana, čisto da proveri da li je sve na svom mestu, mada po garderobi oseti kada se malo ugoji. "Dešava se da ponekad zaglavim sa društvom uveče ili zbog posla na nastupima kasno večeram, a trpeza bogata, pa se još i nešto popije. Kad god tako prekardašim, pojačavam trening. Onda se sve to istopi, a ja se osećam bolje", objašnjava poznati pevač koji se raznovrsno hrani, voli povrće i ceđene prirodne sokove, voće, ali i na čijem jelovniku je i nekoliko puta nedeljno riba.

Marka ne igra

x Marinko rado prelistava modne časopise i gleda fešn emisije: "Zanima me šta je u trendu, trudim se da budem adekvatno odeven i obuven. Nije mi važna marka garderobe, nego da mi se odevna kombinacija dopadne, i da se dobro u njoj osećam".

Parfem na "zajam"

x Što se kozmetike tiče, Rokvić ne koristi široku paletu preparata: "Posle brijanja stavljam losion, a pomade i ostale mazalice nemam u toaletnom ormanu. Redovno koristim dezodorans i parfem. Iskreno, u poslednje vreme sve češće parfeme pozajmljujem od mlađeg sina Marka, koji ima bogatu kolekciju".

– Nikada nisam vodio računa o kalorijama, ali tačno znam šta se za mene lepi i šta treba da izbegavam. Volim meso i teško mogu da odolim mladoj, vrućoj jagnjetini. A uz nju mi najbolje klizi točeno pivo. Moje piće je inače crveno vino, nemam ništa protiv ni belog, ali nekako posle jagnjetine najviše mi prija da zalijem pivcem – iskreno će naš sagovornik i dodaje da je ponosan na vinoteku u svom domu. – Bilo je u toj kolekciji arhivskih primeraka, brojnih sorti, pravih bisera… Ali, mnogo toga se u međuvremenu i popilo, pa kolekcija nije više tako bogata.
x Marinko odlazi kod frizera na šišanje, bradu i brkove mašinicom sam skraćuje i fazonira. Pri pomenu estetske hirurgije, pevač će kao iz topa: "Imam averziju prema njoj Žene, pogotovo iz šou-biznisa, umeju da preteruju sa zatezanjima, silikonima… Možda sam ja demode, neka se ljuti ko hoće, ali to je moje mišljenje. Meni ne pada na pamet da ubrizgavam botoks, operišem kapke… Svestan svojih godina, čak ponosan na njih i kako ih nosim. Zadovoljan sam svojim izgledom i meni moje bore ne smetaju.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here