Dugogodišnje prijateljstvo

0

 

Javna ustanova Centar Sunce
 

Profesori i studenti socijalne pedagogije iz Minhena, prikupili su i poklonili 2.000 evra Javnoj ustanovi Centar Sunce u Prijedoru, koju pohađa oko stotinu dece sa smetnjama u razvoju. Nemački studenti organizuju razne akcije i koncerte kako bi prikupili novac i darovali ga obolelim mališanima. Prilikom njihove posete, zauzvrat, učenici Centra Sunce su svojim nemačkim prijateljima pripremili poklone koje su sami napravili, kao i bogat zabavni program.
– U pitanju je dugogodišnja prijateljska saradnja, koja je započela pre skoro punu deceniju. Ponosni smo i srećni što imamo prijatelje na koje se možemo osloniti i računati na njihovu pomoć. Ovo je ustanova kojoj uvek nešto novo treba, a posebno inovacije u didaktičkom materijalu. Uz novopristiglu donaciju moći ćemo da nabavimo nešto od tog materijala, što je neophodno za rad sa decom sa smetnjama u razvoju. Pre svega, kako bi išli u korak s vremenom i sa drugim obrazovnim ustanovama – rekla je direktorka Javne ustanove Centar Sunce, Slađana Radaković.
Zahvalivši se donatorima iz Minhena, dodala je da je prošlogodišnja donacija iskorišćena za opremanje fiskulturne sale, a godinu pre toga, za senzornu sobu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here