Slupao Tomin džip od milion evra

0

Radnik Mercedesa slupao je blindirani službeni džip mercedes predsednika Srbije Tomislava Nikolića, vredan oko milion evra, kada se tokom probne vožnje bukvalno zakucao u autobus.
Šteta na luksuznom blindiranom vozilu mercedes-brabus 500 GL, koji je Srbiji poklonio šeik Abu Dabija Muhamed bin Zajed al Nahjan je totalna. Prednji deo automobila je potpuno uništen i odmah nakon uviđaja vraćen je u servis. Osim ovog sada slupanog džipa, predsednik Nikolić se vozi i u Mercedesovoj limuzini od 620.000 evra koja je 2010. kupljena za njegovog prethodnika Borisa Tadića. U MUP-u je rečeno da je do udesa došlo u ulici Đorđa Stanojevića u blizini Mercedesovog servisa na Novom Beogradu.
"Radnik Marko Ivičić je posle zamene guma izvezao predsednički džip na ulicu, ali je nakon nekoliko minuta udario u autobus. Pretpostavljamo da je zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad vozilom i da nije mogao da se zaustavi na vreme. Vozač Ivičić je lakše povređen i prebačen u Urgentni centar", rečeno je u MUP-u.
Načelnik Odeljenja za zaštitu predsednika u Upravi za obezbeđenje MUP-a Borivoje Perović izjavio je da je vozilo u servis upućeno u sredu radi zamene guma.
"Dobili smo informaciju da je radnik Mercedesa slupao automobil na probnoj vožnji", rekao je Perović, koji nije želeo da odgovori na pitanje kako je moguće da bilo ko ima pristup, a kamoli da vozi službeni auto predsednika Srbije.
U Mercedesu nisu želeli da komentarišu slučaj u kome je uništano vozilo predsednika Srbije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here