Zbog Srbije izbacite SAD sa Mondijala!

0

 

Aleksandar Sidjakin

Ruski političari i poslanici u Državnoj dumi zatražili su od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da izbaci Sjedinjene Američke Države sa Svetskog prvenstva u fudbalu koje će biti održano u Brazilu od 12. juna do 13. jula ove godine.
Razlog za ovaj zahtev je bombardovanje Srbije, Iraka i Libije koje su SAD sprovodile, a sve kao odgovor na zahtev dvojice američkih senatora da se Rusija izbaci s Mondijala zbog krize na Krimu. Potpisnici ruskog pisma upućenog FIFA su Aleksandar Sidjakin i Mihail Markelov.

Mihail Markelov

– U vezi sa američkom vojnom agresijom na nekoliko suverenih država kao što su Jugoslavija, Irak, Libija, pokušaj okupacije Sirije i bezbroj slučajeva narušavanja ljudskih prava u svetu, koje je otkrio Edvard Snouden, molimo vas da hitno sazovete vanredno zasedanje FIFA i razmotrite pitanje zamrzavanja članstva SAD u FIFA i lišite nacionalni tim SAD prava da učestvuje u šampionatu sveta u fudbalu 2014. godine – navodi se u pismu čiju je kopiju Sidjakin postavio na Tviter.
On je dodao da ne očekuje da će dobiti odgovor.
– Želim samo da pred predsednikom FIFA budu dva pisma koja pokazuju glupost obraćanja senatorima – oni su videli trun u tuđem oku, a u svom nisu primetili brvno – napisao je ruski političar, član partije bliske predsedniku Vladimiru Putinu.
– Oko za oko, zub za zub. Ne dozvolite Amerikancima da učestvuju na Svetskom prvenstvu 2014! Izbacite ih i iz FIFA – dodao je on na Tviteru.
Na potezu je Međunarodna fudbalska federacija, ali nije realno očekivati bilo kakvu meru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here