Spasojević doktor i za šah

0

Na šahovskom prvenstvu lekara Nemačke koji je u Bad Nojenaru kod Bona održan prošlog vikenda, dr Branko Spasojević (52) član Vojvodine iz Bad Oenhauzena u kategoriji do 1.600 rejting poena ponovo je osvojio prvo mesto.
Dr Spasojević je u konkurenciji 43 lekara istog rejtinga od mogućih 9 osvojio 5,5 poena. Jedini srpski učesnik ovog turnira zabeležio je pet pobeda, jedan remi i tri poraza što mu je bilo dovoljno da zadrži titulu koju je osvojio prošle godine.
Turnir se igrao po švajcarskom sistemu, a učestvovalo je 148, uglavnom nemačkih lekara, od kojih je 68 igrača imalo rejting od 1.600 do 2.300 rejting poena.
Šahovsko prvenstvo lekara Nemačke održava se svake godine u aprilu pod pokroviteljstvom nemačkog lekarskog časopisa, APO banke i Nemačkog šahovskog saveza.
Doktor Spasojević medicinu, na kojoj je drugu godinu izgubio zbog šaha, završio je u Sarajevu.
Šah igra od svoje 12. godine, a u Nemačkoj se već 20 godina bavi medicinom rada i zaštitom na radu.

 

Poziv kolegama
Ovaj turnir se održava svake godine u aprilu i do sada se održavao u različitim gradovima. Iduće godine održaće se ponovo u Bad Nojenaru. Bilo bi mi veoma drago da na turniru sretnem više svojih kolega sa prostora bivše Jugoslavije – kaže Spasojević, jedan od osam koji su učestvovali na svim dosadašnjim turnirima..

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here