Devojčicu držali kao roba

0

Gotovo devet meseci jedna maloletna devojčica iz Makedonije, čiji identitet još nije saopšten, radila je kao rob u slovenačkom gradu Mariboru, gde je prodata i bila u kućnom pritvoru. Golgota kroz koju je prošla sada već punoletna devojka počela je aprila prošle godine kada su je za 6.000 evra u Makedoniji kupili roditelji jednog Slovenca da bi se navodno udala za njihovog sina.
Međutim, umesto boljeg života u Sloveniji je čekao pravi pakao. Od roditelja tog mladića trpela je fizički i psihički teror, sve do januara ove godine kada je uspela da pobegne i svoje mučitelje prijavi policiji.
– Devojčica je morala da obavlja sve poslove u porodici koja je brojala sedam članova. Mogla je da jede samo koliko joj daju, ograničeno joj je bilo i spavanje, u sobi nije imala grejanje, a nije smela ni da se leči kada se razboli. Pod njihovim nadzorom morala je da radi najteže poslove na polju, njivi i gradilištu. Krajem januara uspela je da pobegne i sve prijavi policiji – kažu u mariborskoj policiji.
Kako kažu njihove makedonske kolege, oni još zvanično nisu dobili informaciju o ovom slučaju od Ambasade Slovenije u Skoplju. Protiv trojice Slovenaca podnete su krivične prijave, a osumnjičeni su za trgovinu ljudima, za šta je predviđena kazna zatvora od tri do 15 godina.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here