Izgorelo troje dece

0

U požaru koji je izbio u stanu u Manhajmu poginulo je troje dece uzrasta od 18 meseci do sedam godina. Dvojica dečaka i devojčica, svi bugarskog porekla, stradali su na trećem spratu višespratnice pretežno nastanjene migrantima.
Požar je izbio oko dva sata noću, a kada je policija stigla na lice mesta, susedi su već razvalili vrata stana. Oni su iz stana izvukli majku i njeno troje dece. Dok su stigle spasilačke ekipe, policajci su pokušali da reanimiraju dvoje dece, dok je treće otrovano gasom nešto kasnije pronađeno onesvešćeno.
Vatrogascima je pošlo za rukom da brzo ugase požar, ali za mališane nije bilo spasa. Dvoje je preminulo još na licu mesta, a treće nešto kasnije u bolnici. Gradonaeelnik Manhajma Kristijan Špeht takođe je stigao na na mesto nesreće.
Policija je saopštila da je reč o trovanju dece ugljen-monoksidom. Njihova majka je u šoku i nalazi se u bolnici.
U akciji spasavanja povređeni su i policajac i nekoliko stanara zgrade. Oko 30-tak stanara evakuisani su i smešteni u autobus. Požar je, po navodima policije, izbio u stanu gde je živela bugarska porodica, a uzroci su još nejasni. Nema indicija da je reč o podmetanju požara.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here