Za dva dana skupili milion evra!

0

Legenda, bivši kapiten fudbalske reprezentacije i rekorder nacionalnog tima, Dejan Stanković, osnovao je Fondaciju, sa željom da objedini sve naše sportiste iz zemlje i inostranstva koji žele da pomognu ugrožene iz područja pogođenih poplavama. Podršku je dobio i od Ministarstva sporta i omladine, a ideja se pokazala kao pun pogodak.
Fondacija "Dejan Stanković za Srbiju" je sa sakupljanjem pomoći počela u subotu i posle samo dva dana već skupila milion evra od sportista iz zemlje i inostranstva!
U narednim danima očekuje se da fondacija novac i humanitarnu pomoć dopremi u Beograd. Osim novčane, pomoć stiže i u vidu namirnica, odeće, lekova.
– U ovakvim trenucima, potrebe ugroženih svi moramo da stavimo ispred svojih potreba i damo sve od sebe da pomognemo da se ublaži tragedija koja je zadesila našu zemlju – rekao je Stanković u razgovoru sa ministrom sporta i omladine Vanjom Udovičićem.
Treba reći da je inicijativa nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde dobila apsolutnu podršku u zemlji, pa je interesantno istaći i velike pohvale koje je dobio od komšija i sportskih rivala, košarkaškog i fudbalskog kluba Partizan.
Nije ovo prvi put da je Dejan Stanković pokazao veliko srce i pružao pomoć onima kojima je ona neophodna, ali je uvek izbegao medijske natpise, međutim, ovog puta je to bio jedini i pravi način da se animiraju oni koji mogu i žele da pomognu napaćenom narodu posle ove prirodne katastrofe.
 

Ljajić poslao pun kamion
Fudbaler Rome i reprezentativac Srbije Adem Ljajić poslao je kamion sa hranom, lekovima i odećom za žrtve poplava, saznaje "Sportski žurnal".
Pored toga što se među prvima priključio humanitarnoj akciji Dejana Stankovića igrač rimske "vučice" je pozvao svoje saigrače da takođe pomognu ugroženima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here