Mašta o dresu Real Madrida

0

Nigde bez lopte: Marko Živković

– Volim da igram fudbal. Svaki slobodni trenutak sam sa loptom, treniram u FK Šmiten" a od aprila dodatno idem na treninge u Bern jer moj klub ima trening samo jednom nedljeno, a to je meni malo, tako da sada treniram tri puta nedeljeno, igram desno krilo – priča Marko.

U razgovor se uključuje i tata Davor i objašnjava da je odmalena vodio Marka na fudbalske utakmice.

– Još sa četiri godina vodio sam ga na fudbalske utakmice u Bernu. Kada dođe iz škole uradi domaći zadatak i odmah ide napolje, uzme fudbal i juri loptom po igralištu. Bez obzira na to da li pada kiša ili je toplo, on je uvek napolju s loptom. Ni zimi se ne odvaja od lopte, tako da u stanu nemamo nijednu saksiju sa cvećem koja nije polomljena – kroz smeh priča tata Davor i kaže da su u Švajcarsku došli 2000. godine s Kosova i Metohije iz sela Donja Budriga opština Gnjilane, te da porodicu čine supruga Suzana, a Marko ima još brata Nemanju (10) i sestru Anđelu (13).

– Volim sve sportove, posebno košarku, kros, na koji uvek idem kad moja škola organizuje i uvek sam pobednik. Ali, fudbal ipak volim najviše, a moj idol je Lionel Mesi – kaže Marko i objašnava da je do sada igrao na mnogim turnirima u Bernu i Frajburgu.

– Velika želja Markova jeste da jednog dana postane profesionalac, ali i da mašta da zaigra za FK Real Madrid – kaže tata Davor.
 

Upoznao Stefana Šapuizu

– Prošle godine Markov klub Šmiten slavio je jubilej – 50 godina od osnivanja. Tom prilikom pozivu su se odazvale mnoge bivše fudbalske zvezde švajcarskog fudbala, a odigrali su i prijateljsku utakmicu protiv FK Šmitena. Mark je tom prilikom istrčao sa najvećom zvezdom švajcarskog fudbala Stefanom Šapuizom, što je kod Marka ostavilo nezaboravan utisak i o čemu cesto priča – ističe tata Davor.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here