Novo ime Rundić

0


Mlada selekcija Srbije odigraće dve prijateljske utakmice kao pripremu za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo 2015. godine – sa selekcijom Izraela 23. maja na stadionu Čukaričkog i sa reprezentacijom Austrije 29. maja u Meleku.
– Poznato je da u ovom periodu i A selekcija i omladinska selekcija igraju svoje utakmice i mi nismo mogli da imamo na raspolaganju neke igrače… Formirali smo grupu koja već godinu i po dana figurira u našoj mladoj reprezentaciji. Jedino novo ime u ovom trenutku je Milan Rundić iz slovačkog Trenčina – rekao je selektor Radovan Ćurčić prilikom saopštavanja spiska igrača na koje računa za ove dve utakmice. – Pratili smo ga i odlučili se za njega u ovom trenutku, s obzirom na to da imamo problema na poziciji centralnog beka i levog beka.
Ćurčić je objasnio i zašto su Izrael i Austrija izabrani za protivnike.
– Želeli smo što jače protivnike s obzirom na to da nas očekuju dve teške utakmice u septembru. I Izrael i Austrija su drugi na tabeli u svojim kvalifikacionim grupama. Radi se o veoma kvalitetnim timovima pa su pred nama dve ozbiljne provere, koje pozivaju na mobilnost i na veliki i ozbiljan rad.
Kako su utakmice poslednja dva kola Superlige Srbije otkazane zbog vremenskih nepogoda i ne zna se kada će biti odigrane, postoji problem preklapanja termina sa prijateljskim utakmicama.
– Specifična je situacija. Zbog vanredne situacije nisam u mogućnosti da vam kažem ko će biti na okupljanju u ponedeljak u 10 sati – dodao je Ćurčić.

 

Na spisku 24 igrača
Golmani: Marko Dmitrović (Ujpešt), Nikola Perić (Jagodina), Stefan Čupić (OFK Beograd);
Odbrana: Marko Petković (Crvena zvezda), Filip Stojković (Čukarički), Aleksandar Pantić (Viljareal), Lazar Ćirković (Rad), Uroš Vitas (Gent), Bogdan Planić (OFK Beograd), Nemanja Petrović (Partizan), Milan Rundić (Trenčin);
Sredina terena: Goran Čaušić (Manisaspor), Srđan Mijailović (Kajzerispor), Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Darko Brašanac (Partizan), Nemanja Radoja (Vojvodina), Filip Đuričić (Benfika), Slavoljub Srnić (Čukarički), Filip Malbašić (Partizan), Filip Kostić (Groningen);
Napad: Uroš Đurđević (Vitese), Aleksandar Pešić (Jagodina), Aleksandar Čavrić (OFK Beograd), Nikola Stojiljković (Čukarički).

Drulović pred novinarima
Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović saopštiće danas spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Jamajke, Paname i Brazila.
Reprezentacija Srbije ovog leta neće igrati na Svetskom prvenstvu u Brazilu, ali će krajem maja u sklopu turneje igrati prijateljske utakmice.
Selekcija Srbije će u ponedeljak, 26. maja u Nju Džersiju, igrati protiv Jamajke, pet dana kasnije u Čikagu protiv Paname, dok će 6. juna u Sao Paulu igrati protiv petostrukog svetskog šampiona Brazila.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here