Obradović propustio meč loptu

0

Treće utakmice četvrtfinala plej-ofa Bundeslige košarkaša obeležilo je puno neočekivanih rezultata. Svakako najveće iznenađenje je priredio Ulm, koji je usred Berlina pred 9.326 gledalaca savladao Albu sa 71:64 i smanjila prednost protivnika na 2:1 u seriji, koja se igra na tri dobijena susreta. Ekipa srpskog trenera Saše Obradovića propustila je priliku da se pred domaćom publikom izbori za polufinale. O neočekivanom porazu Obradović je izjavio:
– Ulm je zasluženo slavio. Uprkos njihovoj dobroj partiji, moram reći da smo mi sami sebe pobedili. Nepotrebno smo doveli sebe u situaciju da igramo pod pritiskom.
Još jedno iznenađenje priredio je Artland, koji je ponovo slavio u Bambergu sa 77:75 i poveo sa 2:1 u međusobnim duelima, koja su do sada dobijali gosti! Sve je bilo kristalno jasno u okršaju Pešićevog Bajerna i Ludvigzburga. Bavarci su zasluženo slavili sa 104:82 i poveli sa 2:1. Prošlosezonski košarkaš Crvene zvezde sada u dresu Bajerna Boris Savović zabeležio je sedam poena (1 trojka) i sedam skokova za nešto manje od 18 minuta.
Najuzbudljivije bilo je u Oldenburgu, gde se Telekom Baskets iz Bona u većem delu utakmice nalazio u prednosti (isto kao i u prvoj) i bio je ponovo na pragu da napravi brejk. Domaćin je slavio (72:71) tek posle dramatičnog produžetka. Nemanja Aleksandrov je za nešto više od 17 minuta zabeležio 11 koševa, šest skokova i asistenciju.
Plej-of se nastavlja u subotu utakmicom Ulm – Alba, a nastavlja u nedelju kada se igraju preostale utakmice.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here