E-cigarete uskoro legalne?

0

Nikotinske kapsule za elektronske cigarete, čija je prodaja do sada bila zabranjena u Švajcarskoj, uskoro će biti legalizovane, predviđa novi zakon koji se priprema u Bernu. Pušenje elektronske cigarete prema slovu ovog zakona biće, ipak, zabranjeno na javnim mestima.
Pušenje elektronske cigarete dobiće mesto u zakonu kao i svi drugi duvanski proizvodi, potvrdilo je novinarima i ministarstvo za unutrašnje poslove u Bernu.
Za sada je zabranjena prodaja nikotinskih kapsula u Bernu, ali svako slobodno može da ih kupuje u inostranstvu što "elektronski pušači" i čine najčešće preko interneta.
Švajcarske vlasti nameravaju da reše ovu protivurečnost legalizacijom prodaje, ali zadržavaju zabranu pušenja na javnom mestu.
Konfederacija će takođe pooštriti pravila koja se odnose na reklamiranje cigareta koje će verovatno potpuno nestati sa plakata, iz novina i filmova. Proizvođači cigareta će, međutim, moći da budu sponzori raznih događaja i na taj način indirektno ipak reklamiraju cigarete.
O ovom novom zakonu, o kome su mišljenja veoma podeljena, uskoro sledi verovatno veoma oštra rasprava pod kupolom Skupštine (Parlament i Senat) u Bernu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here