Bakir slavi turskog okupatora

0

NA ISTOJ STRANI: Dodik i Radončić

Nedavno smenjeni ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Fahrudin Radončić rekao je da ne želi da na predstojećim izborima u toj zemlji ulazi u koaliciju sa onima koji od te države prave "otomanski privezak".
Radončić je ocenio da potpredsednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i turskog premijera Redžepa Tajpa Erdogana očito veže tzv. "muslimansko bratstvo" i ideja jače uloge Turske u BiH, prenosi Tanjug.

Čvrsto ka EU
Radončić je dodao da Bakir Izetbegović i on imaju obilje političkih razlika, potpuno ideološki utemeljenih.
– One su legitimne, ali ja sam čvrst pristalica evroatlantskih integracija, potpune integracije bošnjačkog nacionalnog korpusa u EU uz puno poštovanje naših verskih i nacionalnih tradicionalnih vrednosti – napomenuo je Radončić.

– Ali, to se radi na način da Turska to ne prati ni adekvatnim investicijama ni razumevanjem specifičnosti BiH i njenih veoma delikatnih međunacionalnih odnosa, istorijskih iskustava za vreme 500 godina vladavine Turske, koja je ovde, ipak, bila okupator – napomenuo je Radončić, koji je i lider Saveza za bolju budućnost.
Radončić je u intervjuu bosanskom izdanju "Večernjeg lista" rekao da se Izetbegović, zamenik predsednika SDA Sulejmana Tihića, koji je već duže vreme zbog bolesti odsutan sa političke scene u BiH, ponašao kao da je preuzeo SDA i vratio se jednom "tvrdom stilu vladanja".
– Ne mogu i ne želim da budem u koaliciji sa nekim ko od BiH ili bošnjačke politike pravi otomanski privezak, ili ko pozdravlja "muslimansku braću" iz Egipta u Sarajevu, ili se službeno sreće sa bivšim iranskim predsednikom Mahmudom Ahmedinežadom, ili neko ko je srećan što Turska ovde organizuje kolektivno obrezivanje 150 bošnjačke dece – rekao je Radončić.
"To nije naš običaj, jer mi to radimo u kući, u vrlo intimnoj atmosferi. Što je još gore, u ruku toj deci stavlja tursku zastavu i razvija ovde turski umesto bosanskohercegovačkog patriotizma", istakao je Radončić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here