Nude se Beč, Grac, Salcburg

0

Nakon pobede Končite Vurst (25) na upravo završenom Evrosongu u Kopenhagenu, više austrijskih gradova želi da se kandiduje za grad domaćin jubilarnog 60. Evrosonga koji će se 2015. godine održati u Austriji. Šefovi državne televizije ORF nalaze se pred velikim problemom, jer moraju, od potrebnih 25 miliona evra ( koliko se procenjuje da će koštati ovaj šou) sami da obezbede oko 15 miliona evra. U Beču bi se Evrosong mogao održati u gradskoj dvorani Štathale ( Stadthalle
) koja prima 16.000 ljudi, ali je ona izgrađena 1958. godine i više nije u skladu sa savremenim tehnološkim inovacijama. Šef ovog zdanja Volfgang Fišer naglašava da dvorana Štathale godišnje ima više od 250 velikih manifestacija i spremna je da bez problema organizuje i Evrosong. Alternativa bi mogla da bude gradska dvorana u Gracu, ali se nude i drugi gradovi. Tako je gradonačelnik Klagenfurta Kristijan Šajder rekao da bi stadion u tom gradu bio predivna lokacija, koja je mnogo bolja od bečke gradske dvorane.
– Stadion prima oko 30.000 ljudi i opremljen je najnovijom tehnologijom – rekao je Šajder. I Salcburg želi da bude domaćin Evrosonga, a gradski čelnici ističu da je Salcburg grad muzike i Mocartov grad, pa je samim tim idealno mesto za održavanje Evrosonga.
 

 

 

Končita – domaćin
Končita Vurst želi da bude domaćin jubilarnog 60. Evrosonoga i to ne krije.
– Rado ću biti deo evrovizijskog takmičenja 2015. godine možda kao domaćin – poručuje Končita direktorima ORF.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here