Jeftin put do lepote

0

Mnoge dame troše basnoslovne sume novca u želji da budu što neodoljivije. Kozmetička industrija mlati pare, ali poznato je da skupe tretmane i preparate mogu da zamene stari trikovi od kojih su većina besplatni, a i te kako delotvorni.
Kada čupate obrve, nikada ne bi trebalo da menjate njihov prirodni luk. Već kada je reč o obrvama, možete ih lako ukrotiti pomoću hidratantne kreme koja će ih omekšati i olakšati njihovo oblikovanje. Osim toga, obrve će imati zdrav sjaj. Dok nanosite maskaru, ne spuštajte bradu i tako ćete sprečiti da se maskara razmaže po kapcima. Ukoliko prstima stavljate tečni puder ili korektor, koristite domali prst, jer on najmanje pritiska kožu. Dok nanosite kremu za lice, razmazujte je od brade ka čelu. Da bi vaše usne bile meke i nežne, svake večeri, pre odlaska na spavanje, lagano ih protrljajte vlažnom, toplom krpicom kojom ćete ukloniti mrtve ćelije kože. To je, u stvari, svojevrsni piling. Ukoliko imate suvu kožu, losion ili mleko za telo zagrejte tri minuta u mikrotalasnoj pećnici pre nego što ga namažete. Idealno vreme za mazanje tela jeste odmah nakon tuširanja dok je koža i dalje vlažna.
Najbrži način da skinete lak za nokte jeste da dobro natopite komad vate acetonom i da pritisnete na nokat tokom nekoliko sekundi kako bi počeo da deluje, i potom samo skinite lak. Inače, dok lakirate nokte, prvo namažite nokat na malom prstu, a potom i ostale prema palcu. Lak inače držite u frižideru da se ne bi zgusnuo. I olovke za oči i ruževi za usne treba da se drže u frižideru.
Koru ananasa ili kivija ne bacajte, već iskoristite za piling peta. Unutrašnjim delom kore trljajte pete tokom pet minuta i potom isperite. Bromelain, koji se u velikim količinama nalazi u ovom voću, omekšaće kožu. Stari trik je da namažete stopala debelim slojem kreme, pa navucite čarape i tako spavajte.
Obično belance će vam poslužiti za zatezanje kože. Namažite ga po licu i vratu i sačekajte da se osuši. Onda ga isperite toplom vodom i namažite lice hranljivom kremom.

 

Parfem na češlju
Ispirajte kosu sokom od brusnice, jer će biti sjajnija. Da bi vam frizura bila postojana, poprskajte je limunadom. Da bi vaša kosa mirisala tokom celog dana, nanesite nekoliko kapi parfema na češalj ili četku za češljanje. Tako ćete, dok se češljate, naneti parfem duž cele kose, a kosa će ga lagano upiti i na njega mirisati satima.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here