Petković naterao Goleša na predaju

0

Aleksandar Petković (33), svetski šampion u GBU verziji u teškoj kategoriji, peti put je odbranio titulu pošto je u Karlsrueu primorao Hrvata Marina Goleša na predaju u drugoj rundi.
Petković nije krio zadovoljstvo posle meča u kome je imao vrlo jakog protivnika:
– Iako je Goleš malo poznat u profesionalnom boksu, pokazalo se da ima veoma snažan udarac, koji je mnogo jači u odnosu na neke moje protivnike, kao što je Timo Hofman. Dvorana sa oko 3.700 mesta u Karlsrueu bila je rasprodata, a mene je prijatno iznenadila velika grupa navijača Crvene zvezde, koji su me tokom meča bodrili, a posle pobede stotinak ljudi je ušlo u ring da mi čestita.
Za ovaj duel Petkovića su pripremali glavni trener Horst Filip i kondicioni trener Gotlib Lepič. Petković je bio težak 108 kg i dobro je pripremljen za dvoboj, koji je trebalo da traje 12 rundi.
Već za nekoliko dana Petković kreće sa pripremama za novi meč koji bi u Berlinu trebalo da se održi 18. jula. Međutim, sada će Petković biti izazivač u borbi za IBF internkontinentalnu titulu prvaka u teškoj kategoriji, ali još ne zna ko će mu biti protivnik.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here