Srbija i Crna Gora nikad neće ući u EU

0

 

 

EU PRED RASPADOM: Momir Bulatović
 

PODGORICA – Momir Bulatović, predsednik Udruženja "Sloboda", nekadašnji predsednik Crne Gore, savezni premijer i jedan od najbližih Miloševićevih saradnika s kojim je poslednji razgovarao u Hagu, u svojevrsnoj političkoj ispovesti beogradskom "Svedoku", a čije delove prenose i "Vesti" svojim čitaocima, iznosi nepoznate detalje, čak i one da mu je još 1996. u Beloj kući u Vašingtonu rečeno u formi ponude i/ili pretnje da će Kosovo biti nezavisno. Danas, kada se povukao iz politike i predao profesuri, on tvrdi: "Ja uopšte ne mislim da je Kosovo izgubljeno i da može da bude izgubljeno."

BORAC DO KRAJA: Poslednji razgovarao sa Miloševićem

x Svakako da je jedna od najzanimljivijih teza Bulatovića i sledeća tvrdnja: "Ne da sumnjam, nego znam da Srbija i Crna Gora neće ući u Evropsku uniju! Pri tome, daleko od toga da sam usamljen čudak sa priviđenjima. Ogroman broj pametnih ljudi ukazuje da evro – kao najznačajnija tvorevina integracije – ne može da preživi krizu i da je EU pred raspadom… Politička forma se još održava, ali suština EU je promijenjena do neprepoznatljivosti… Ja volim Rusiju i potpuno sam siguran da jedini spas Balkana projekat Evroazijske unije, kao vizije bolje i pravednije Evrope. Mislim da je govor predsjednika Putina pred Dumom, 16. marta, prilikom prisajedinjenja Krima Rusiji, izrazit primjer odgovorne i miroljubive politike Rusije. Nažalost, do naše javnosti je doprlo svega nekoliko ogoljenih rečenica, što ništa ne govori o Putinu, a kazuje sve o žalosnom stanju u kojem su naši pisani i elektronski mediji".
x Na pitanje "da li se kaje što je Mila Đukanovića uveo u politiku, imajući u vidu da je od velikog Srbina postao veliki Crnogorac, Bulatović odgovara: "Ne kajem se. Tada je Đukanović bio najbolji mogući saradnik. S ponosom se prisjećam da smo zajedno uradili dobrih stvari za Crnu Goru… Kada su nam se putevi razišli, ja sam ostao miran. Jer, ja nisam izdao njega i sve ideje koje su nas godinama vodile. I mada sam trenutno u nekoj poziciji gubitnika, ne bih se ni po koju cijenu mijenjao s njim…" Na upit da li misli "da biti Srbin u Crnoj Gori ne znači suočavati se sa diskriminacijom", Bulatović kaže: "Dok se Crnogorci svađaju o procentu srpstva u svojoj krvi, kontrolni paket političkih akcija u Crnoj Gori prigrabili su Albanci i Muslimani/Bošnjaci. Oni, razumije se, moraju da imaju sva prava, ali im ne pripada da sami upravljaju ovom državom."
x Bulatović je nedavno pomenuo i da sumnja u projekat "Beograd na vodi". Zbog čega? "Kako bih volio da griješim… Njegovi finansijeri su isti oni koji su prije nekoliko godina ‘gradili’ superluksuzne hotele na velikoj ulcinjskoj plaži. I onda su bile u pitanju milijarde eura. Od onda, ni njih, ni hotela, ni milijardi… Eto, ne bojim se bez razloga", ističe Bulatović.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here