Sad LGBT grupe brane SPC

0

Vijesti
PODGORICA – Nevladina organizacija "LGBT Forum Progres" osudila je govor mržnje koji je putem uličnih grafita saopšten prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i protojereju – stavroforu Veliboru Džomiću.
"O postojanju grafita protiv SPC i g. Džomića je obaviještena policija odgovarajućom prijavom. Širenje diskriminacije je krivično djelo pa očekujemo povodom ovog, i svih ranijih slučajeva, odgovarajuću reakciju državnog tužilaštva. Zahtijevamo da se policiji, kao organu otkrivanja učinilaca krivičnih djela, da nalog u cilju utvrđivanja identiteta i pronalaženja izvršioca ovog krivičnog djela", navode iz "Progresa".
U saopštenju se navodi da je za tu organizaciju "Pravoslavna crkva važana autoritet i društveni činilac s kojim treba voditi dijalog i promovisati politiku mira i nenasilja".
"Sabornost i koncept pluralističkog društva ne smiju i ne trebaju biti suprotstavljeni. "LGBT Forum Progres" gaji poštovanje prema svim vjerskim zajednicama, prema Pravoslavnoj Crkvi i posebno prema g. Džomiću koji je, za nas, ne samo izvrstan intelektualac već i vjerski službenik uvjek posvećen toleranciji i uvažavanju".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here