File bio na našoj strani kad je bilo teško

0

Štefan File i Alekksandar Vučić

 

 

On je nakon susreta sa komesarom EU za proširenje Štefanom Fileom kazao da je za Srbiju najvažnije da u narednom periodu uradi sve što je potrebno kako bi poglavlja 32, 35 i naročito 23 i 24, koja se tiču vladavine prava, bila zatvorena. 

 

– File je jedan od ljudi koji su bili na našoj strani kad je bilo teško. Pred nama su teški izazovi, razgovarali smo o tome šta moramo da uradimo pre otvaranja poglavlja 32, 35 i naročito poglavlja 23 i 24 koja su od najvećeg značaja za Srbiju – rekao je Vučić posle sastanka sa Fileom.

 

Prema Vučićevim rečima, potrebno je mnogo toga rešiti u okvirima ministarstva pravde i policije ali i u drugim sektorima kako bi Srbija mogla da zatvori poglavlja 23 i 24.

 

– Izneo sam plan Srbije koji podrazumeva da mi naš posao završimo u najkraćem roku a ostalo je na članicama EU. Ne obećavamo nemoguće stvari ali radićemo vredno u narednom periodu i siguran sam da ćemo sa velikom odlučnošću pristupiti tom poslu jer želimo Srbiju u EU – kazao je Vučić. 

 

Vučić se zahvalio Fileu što je na korektan način iznosio iznosio stavove EU i imao razumevanja za neke stavove Srbije koji mu se možda nisu svideli.

 

S druge strane File je ao stubove pripremnog procesa na putu ka EU istakao i novi princip EU, odnosno ekonomsko upravljanje čiji je cilj "da se jača konkurentnost srpske ekonomije već u ovoj fazi, a ne da se čeka priključenje Uniji".

 

-Delimo isti cilj da građani Srbije osete boljitak od priključenja EU već sada u toku tog procesa. Važno je da se Srbija pravno uskladi sa EU, ali to treba da se čini imajući u vidu stanje u Srbiji – rekao je File.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here