Ojadio Grinpis, potrošio priloge

0

Neimenovani saradnik ogranka ekološke organizacije Grinpis u Holandiji uspeo je da lošim procenama kretanja kursa evra na tržištu novca izgubi 3,8 miliona. Zbog ovog poduhvata je izbačen s posla, a iz Amsterdama poručuju da uprkos ovolikom gubitku, aktuelne kampanje Grinpisa nisu ugrožene. To i ne čudi, s obzirom da su ovoj organizaciji brojni donatori samo u 2012. godini uplatili priloge koji su činili najveći deo ukupnih sredstava koja su dostigla te godine 270 miliona evra.
Deo sada izgubljenog novca potiče iz "finansijski jakih ogranaka Grinpisa, poput nemačkog", priznao je nedeljniku "Špigel" Majk Taunsli iz uprave pomenute ekološke organizacije.
Uz izvinjenje članstvu, Taunsli je poručio javnosti da otpušteni saradnik nije nameravao da se lično okoristi od (pogrešnih) procena kako će kurs evra pasti, a da taj novac nije iskorišćen ni za podmićivanje.
– Bila je to istinska pogrešna procena – branio je on bivšeg saradnika od sumnji da je reč o pljački dodajući utešnu rečenicu da "čak ni organizacija Grinpis i njen personal nisu imuni od grešaka".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here