Hilari kao Angela Merkel

0

Bivša prva dama SAD, pa senatorka a onda i šefica američke diplomatije Hilari Klinton izjavila je da bi ta zemlja trebalo da se ugleda na Nemačku i da na čelu države dobiju ženu. Pri tom, Klintonova u intervjuu nemačkom magazinu "Štern" nije rekla da to treba da bude baš ona.
– Mi u vezi s ovim kasnimo za vama u Nemačkoj. Naravno da želim da SAD ubrzo takođe dobiju ženu na liderskom položaju i učiniću sve što mogu da se to dogodi. Ipak, ne znam da li ću to biti ja – rekla je Klintonova za koju se inače priča da je već otvorila predsedničku kampanju za izbore koji će biti održani u novembru 2016. godine.
Očekuje se na osnovu praćenja njenih aktivnosti da će se supruga bivšeg predsednika SAD Bila Klintona sasvim izvesno kandidovati za čelnu poziciju u Beloj kući.
Jedna od potvrda takvih namera jeste i njena "predsednička" izjava o uhođenju nemačkih političara i običnih stanovnika te zemlje.
Ona je rekla da shvata ljutnju Nemačke zbog otkrića da je američka Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) prisluškivala elektronske komunikacije u Nemačkoj.
– I ja bih bila ljuta kao Nemci. Tražila bih da moj prijatelj i saveznik to odmah prekine – rekla je Klintonova. Ona je dodala da, uprkos tome, nije moguć nikakav "sporazum o špijunaži" ("No Spdž"),
kakav predlažu pojedini nemački političari.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here