Brazilci, baš ste uprskali

0

Kakav fijasko Brazila! Naravno, biti četvrti na svetu nije baš toliko loše, niti im je iko garantovao da će doći do titule iako su igrali na svom terenu, ali doživeti dva katastrofalna poraza u dva odlučujuća meča, dati jedan i primiti čak 10 golova pred svojim navijačima, to niko u Brazilu ni u najružnijim snovima nije mogao da sanja.
Reprezentacija Brazila je posle ponižavajućeg poraza od Nemačke u polufinalu sa 1:7, u subotu u utešnom meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu izgubila i od Holandije sa 0:3.
Golove za "lale" postigli su Robin Van Persi u 3. minutu, Dalej Blind u 17. i Đorđino Vajnaldum u 91. minutu.
Ono što posebno boli Brazilce je činjenica da je "selekao" posle ubedljivog poraza od Nemačke i ovog sad od Holandije, prvi put od 1940. izgubio dva meča zaredom na svom terenu, a sa tri pogotka u mreži protiv Holandije stigao je do brojke od 101 primljenog gola na Mondijalima.
Posle loših rezultata uvek je najveći krivac trener. Posle debakla od Nemačke brazilski mediji su selektoru Luizu Felipeu Skolariju poručili da "ide do đavola", a posle još jedne blažene svima je jasno da su mu sati na klupi Brazila odbrojani. Svima, ovim samom Skolariju, koji nije želeo da sa medijima podeli razmišljanje o svojoj sudbini na klupi Brazila.
– Odluka o mojoj budućnosti još nije doneta. Odluku o tome da li ostajem ili ne doneće fudbalski savez. Neću o tome danas da razgovaram sa novinarima – kazao je ljutito Skolari.
Selektor petostrukih svetskih prvaka pokušao je da pronađe dobru stranu u igri svog tima, ali bez uspeha.
– Želim da vas podsetim da je reprezentacija na poslednja tri Mondijala završavala među četiri najbolje ekipe. Ne mogu da sedim ovde i plačem do kraja života. Rano smo primili gol i odmah je počela borba. Igrali smo dobro, bili smo manje napeti i stvorili dobre prilike – rekao je Skolari, koji je 2002. u Japanu i Južnoj Koreji doneo Brazilcima poslednju svetsku titulu.
S druge strane, radost u taboru Holanđana. Ubedljiv trijumf nad Brazilcima došao im je kao melem i uteha posle bolnog poraza na penale u polufinalu od Argentinaca.
Selektor Holandije Luj van Gal kazao je da je njegova selekciji najbolji tim s kojim je ikad radio.
– Postizali smo više od dva gola po meču, a na sedam utakmica ukupno primili samo četiri… Brazilci su uvek bili vrlo ljubazni prema nama, gde god da smo ih sretali – kazao je posle meča selektor "lala".
Luj van Gal je poslednji put sedeo na klupi Holandije pošto će se ove nedelje preseliti na Old Traford i preuzeti kormilo slavnog Mančester Junajteda.
 

STADION "MANE GARINČA"
68.034
Brazil 0:3 (0:2) Holandija
BRAZIL: Žulio Cezar – Majkon, David Luiz, Silva, Maksvel – Paulinjo (od 57. Ernanes), Luiz Gustavo (od 46. Fernandinjo) – Ramires (od 73. Hulk), Oskar, Vilijan – Žo.
HOLANDIJA: Silesen (od 90. Vorm) – De Vraj, Vlar, Martins Indi – Kajt, Vajnaldum, Klasi (od 89. Veltman), De Guzman, Blind (od 70. Janmat) – Roben, Van Persi.
STRELCI: R. Van Persi u 3. iz penala, D. Blind u 17. i G. Vajnaldum u 90. minutu. SUDIJA: Đamel Hajmudi (Alžir).

 

Silva: Normalno je što nam zvižde
Kapiten Brazila Tijago Silva smatra da njegova reprezentacija nije zaslužila tako tužan kraj Svetskog prvenstva.
– Ovo je frustrirajuće, nismo zaslužili ovako tužan kraj. Nažalost, to je fudbal. Moram da se izvinim našim navijačima. Podržali su nas i posle poraza (u polufinalu od 7:1) i danas… Na kraju su zviždali, ali to je normalno – kazao je Tijago Silva.

Oskar: Očajno se osećam
Mladi Oskar, glavni igrač Brazila na sredini terena, još jednom nije uspeo da poveže konce u timu domaćina. Mara on za još jedan debakl krivi i lošu sreću.
– Očajno se osećam. Ne znam šta da kažem. Dobro smo igrali, ali imali smo loš dan. Uvek je teško kada primite gol posle dva minuta. Imali smo šanse, ali nismo uspeli da se vratimo u igru – rekao je Oskar.

 

 

Roben: Mogu u Junajted, ali neću
Reprezentativac Holandije Arjen Roben ponosan je zbog osvojenog trećeg mesta.
– Ovo je dobar kraj. Možete sada da izbrišete posrtanje u polufinalu. Veoma sam ponosan, sve pohvale ekipi. Ponosan sam što sam igrao s ovom ekipom… Mada smo stvarno zaslužili i više – rekao je Roben, a onda odgovorio na pitanja novinara da li će se zajedno sa selektorom Van Galom preseliti na Old Traford.
– Imamo poseban odnos još dok je bio u Bajernu. On je najvažniji trener u mojoj karijeri. Rekao mi je da uvek ima mesta za mene u Junajtedu. Ali to nije opcija, ostajem u Bajernu – poručio je Roben.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here