Krunićeva čeka Halepovu?

0

Aleksandra Krunić je kao 155. teniserka sveta izborila je plasman u drugo kolo turnira u Bukureštu (šljaka, nagradni fond 250.000 dolara), pošto je iznenadila za 24 mesta bolje rangiranu, 25-godišnju Ruskinju Aleksandru Panovu, sa 4:6, 6:3, 6:1. S obzirom da je dobila oba prethodna međusobna duela, Panova je bila i favoritkinja, ali je omalena Srpkinja posle velike borbe u tri seta uspela da na kraju izađe kao pobednica. Prvi set nije nagoveštavao ovakav rasplet, ali kako je meč odmicao, Aleksandra je igrala sve bolje i u trećem setu je prepustila samo jedan gem Ruskinji.
Krunićeva posle današnje pobede čeka epilog meča između Simone Halep i Holanđanke De Frum. S obzirom na formu i kvalitet, svakako je za očekivati da Halepova bude sledeća protivnica Aleksandri Krunić, koja se zajedno sa Oksanom Kalašnjikovom iz Gruzije plasirala i u 2. kolo u konkurenciji dublova. Srpsko-gruzijska kombinacija bila je bolja od Slovakinje Žanete Husarove i Čehinje Renate Vioracove sa 6:4, 0:6, 10:4. Krunićeva i Kalašnjikova igraće u četvrtfinalu protiv pobednica iz meča između poljsko-američkog dubla Paula Kanija/Ana Tatišvlili i argentinsko-čileanskog para Tatjana Bua/Danijela Segel.

Kraj za Jovanu
u Bad Gaštajnu

Jovana Jakšić poražena je na startu turnira u austrijskom Bad Gaštajnu (šljaka, nagradni fond 250.000 dolara). Srpkinja je vodila veliku borbu protiv 21-godišnje Argentinke Paule Ormaečee, njihov duel je trajao blizu tri sata, ali je na kraju kao pobednik izašla Argentinka, 96. na NjTA
listi, koja je slavila sa 6:3, 4:6, 6:3.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here