Janovič se predao Lajoviću

0

Dušan Lajović se kao 73. teniser sveta plasirao u četvrtfinale ATP turnira u švedskom Baštadu (šljaka, nagradni fond 426.605 evra)! Duciju se, posle startne pobede nad Špancem Alberta Montanjesa (103.) četvrti nosilac Poljak Jirži Janovič (51. na ATP listi), predao pri vođstvu našeg tenisera od 6:3 i 1:1 u drugom setu zbog povrede pete. Janovič je zbog toga tražio i medicinski tajm-aut, ali mu to nije pomoglo da završi meč.
Lajović će se u četvrtfinalu sastati s petim "kosturašem" Žoaom Sousom iz Portugala, koji je bio bolji od Šveđanina sa "vajld kartom" Elijasa Imara – 6:3, 7:5.
Sa druge strane, Filip Krajinović je, takođe, uspeo da se plasira u 2. kolo čelendžera u Ševeningenu, pošto je savladao holandskog tenisera Van Rijthovena sa 6:2, 6:4 za manje od sat vremena. Slično je uradio u Portorožu (tvrda podloga, nagradni fond 42.500) Ilija Bozoljac, ali za duplo više vremena. Bum-bum Ika je posle preokreta slavio protiv Slovaka Beka sa 4:6, 6:3, 6:4, pa će kao 197. na ATP listi na megdan nešto lošije rangiranom Belgijancu Desenu (234).

U Istanbulu
ATP 2015.

Udruženje teniskih profesionalaca objavilo je da će Istanbul 2015. organizovati svoj prvi ATP turnir (serije 250). Turnir koji će biti igran na šljaci, biće održan od 27. aprila do 3. maja (nekadašnji termin za ukinuti Srbija open!), nedelju dana pre ATP turnira u Madridu. Kako je saopštio ATP, turnir će biti organizovan u najvećoj teniskoj akademiji na svetu, koja ima 63 otvorenih i zatvorenih terena. Centralni teren teniske akademije u Istanbulu ima pokretni krov.
ATP kalendar, zajedno sa turnirom u Istanbulu, imaće 2015. godine 62 takmičenja u 32 zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here