Amerikance srušiti i u Beogradu!

0

 

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Novom Sadu selekciju SAD s 3:0 u setovima u prvoj utakmici šestog vikenda Grupe B Svetske lige i tako zadržala šanse za plasman na fajnal-siks u Firenci.
Srbija je u lepoj atmosferi Hale Spens savlada SAD po setovima s 25:21, 25:20, 25:17. Najefikasniji u našoj selekciji bio je Aleksandar Atanasijević sa 16 poena, dok je Uroš Kovačević postigao 13, a Nikola Kovačević 11. U selekciji SAD istakao se Tejlor Sander s 13 poena, a dva manje zabeležio je Metju Anderson.
Izabranici Igora Kolakovića gotovo u svim segmentima igre su nadigrali SAD. Srednji blokeri Srbije nisu dozvoljavali Amerikancima da lako dolaze do poena, a u polju su dobri bili i primači. U sva tri seta Srbija je prednost počela da gradi oko drugog tehničkog tajm-auta, pa je tako svaki put mirno ulazila u završnicu.
Selektor Igor Kolaković istakao je posle ove važne pobede da njegova ekipa nema vremena za slavlje i da mora da se okrene narednom meču.
– U nedelju nas čeka novi duel u kom moramo da pobedimo i da odigramo koncentrisano od samog početka kako bismo otišli u Firencu. Večeras smo odigrali jako dobro i veoma je bitno što smo maksimalnim rezultatom zabeležili pobedu – rekao je Kolaković.
Srbija je odličnom igrom u Novom Sadu zadržala šansu za plasman na završni turnir Svetske lige u Firenci.
– Svi se u ekipi nadamo da ćemo u narednom meču odigrati dobro, maksimalno angažovano i da ćemo ostvariti toliko željenu pobedu – rekao je Kolaković.
Srbija i SAD drugi meč šestog vikenda Grupe B Svetske lige odigraće u Beogradu u Hali Pionir, a pobednik tog duela plasiraće se na fajnal-siks u Firenci.

 

SRBIJA 3
SAD 0
SRBIJA: N. Kovačević 11, U. Kovačević 13, Jovović 3, Atanasijević 16, Podraščanin 5, Lisinac 9, Majstorović (libero), Petrić 1, Brđović. Nisu igrali: Ivović, Stanković, Nikić. Selektor: Igor Kolaković.
SAD: Anderson 11, Runi 3, Sander 13, Li 6, Kristenson 2, Holt 3, E. Đođi (libero), Lotman 2, K. Šođi 1, Holms 1. Nisu igrali: Klark, Mogututia. Selektor: Džon Sperou.
DVORANA: Hala Spens (SPC "Vojvodina"). GLEDALACA: 6200. SUDIJE: Ebrahim Ali Džafar (Bahrein) i Taufik Budaja (Tunis).

Grupa B
Šesti vikend (petak): Srbija – SAD 3:0, (nedelja): Srbija – SAD -.
1. SAD 11 8 3 26:19 21
2. Srbija 11 7 4 23:17 20
3. Rusija 10 5 5 22:15 18
4. Bugarska 10 1 9 9:30 4

Publika izvanredna
Selektor Srbije i primač Uroš Kovačević ocenili su da je podrška navijača u Hali Spens bila "izvanredna" i pozvali publiku da pruži podršku i na meču u Beogradu.
– Publika je bila izvanredna – bili su nam prava podrška, naš sedmi igrač. Nadam se da će i u Beogradu biti tako… Pozivam sve ljubitelje odbojke da dođu u nedelju u Pionir – rekao je Kovačević.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here