Kokeza vuče sve konce

0

 

Alfa i omega: Slaviša Kokeza
 

Upravni odbor Crvene zvezde usvojio je predlog potpredsednika kluba Slaviše Kokeze i v.d. generalnog sekretara Zvezdana Terzića da novi trener bude bivši kapiten Nenad Lalatović.
Posle sastanka koji je trajao skoro dva sata, Kokeza je novinarima otkrio i da je sa Lalatovićem, koji je prethodne sezone vodio Voždovac, pa Napredak, postignut dogovor na jednu plus dve godine.
Kokeza je kratko rekao i da će Crvena zvezda naredne sezone imati mlad tim sa nekoliko starijih igrača, ali da će uprkos tome cilj biti titula prvaka.
– Ima četiri-pet igrača koji su interesantni za Zvezdu. Pre svega, radi se o mladim igračima. U sklopu toga biće promenjena i politika poslovanja kluba. To znači da će uz tri-četiri starija igrača, okosnicu tima činiti mladi – istakao je potpredsednik crveno-belih i dodao: – Naravno da je u domaćem prvenstvu titula prioritet, bez obzira na to što će sastav biti podmlađen. Lično, ne sumnjam u to da će Zvezda osvojiti titulu.
Nešto umereniji u svojoj izjavi bio je Zvezdan Terzić.
– Hteo bih da mladom timu koji stvaramo skinem teret sa pleća, ali Crvena zvezda je, naravno, veliki klub i nikada se ne sme odreći titule – rekao je v.d. generalnog sekretara i dodao da na prozivci u petak očekuje sve igrače koji su pod ugovorom sa klubom. Među njima i Dragana Mrđu, koji je tužio Zvezdu, i Abiolu Daudu, koji je to najavio.
Posebno zanimljiv bio je deo u kom je Kokeza govorio o igračima koji su pod ugovorom. Čelnici Crvene zvezde već su obavili razgovore sa najvećim brojem fudbalera i izneli im svoje želje i planove.
U klubu su uvereni da će posle dodatnih konsultacija sa njima, najveći broj igrača povući svoje zahteve za raskid ugovora ili zahteve za poravnanje, odnosno čiste papire uz oprošten deo duga.
– Obavili smo razgovore sa 90 odsto naših igrača i u narednih dan-dva, u dogovoru sa trenerom, znaćemo ko ostaje, a ko ne. Mislim da će većina igrača, koja je podnela tužbu ili imala nameru da podnese tužbu Arbitražnoj komisiji, odustati od toga – otkrio je Kokeza.
 

Novajlije već u petak?
Okupljanje i prvi trening zakazani su za petak, 27. jun, i nije nemoguće da već tada opremu zaduži neki od novih igrača, a pretpostavka je da bi oni mogli da dođu iz Napretka i OFK Beograda.

 

 

Izbori do 19. jula
Ovog puta, rečeno je novinarima posle sastanka, nije bilo reči o zakazivanju Skupštine na kojoj bi potom bili raspisani izbori za predsednika kluba, pozicije sa koje se nedavno povukao Dragan Džajić, a za koju navodno konkuriše uspešni biznismen Mirko Petrović. Ipak, rečeno je da će izbori biti raspisani do 19. jula.

 

 

"Marakana" u mraku
Dan uoči promocije novog trenera, Nenada Lalatovića, Crvenoj zvezdi je zbog dugovanja isključena struja.
Na "Marakani" su svesni teške situacije koju je zatekla prelazna, a zapravo nova uprava, koju trenutno predvodi vršilac dužnosti generalnog sekretara Zvezdan Terzić, a nestanak električne energije samo je jedan od problema koji oslikava u kakvom stanju se nalazi aktuelni šampion Srbije u ovom trenutku.

 

 

Mrđa čeka do srede
U toku nestanka struje na našem najvećem stadionu bio je i napadač crveno-belih Dragan Mrđa, koji je u mraku, jer je zbog kiše bilo vrlo oblačno, razgovarao sa čelnicima kluba o rastanku.
On je tužio Zvezdu zbog neisplaćenih zarada, a ovoga puta je dogovoreno da mu klub u narednim danima uputi novi predlog o tome da rastanak, koji je očigledno neizbežan, ipak bude što korektniji. Mrđa će, navodno, čekati do srede da se ispune obećanja i isplate zaostale zarade.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here