Perić v.d. selektor rukometaša

0

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije odlučio je da proslavljeni golman Dejan Perić nastavi da vodi mušku seniorsku reprezentaciju do izbora novog selektora. RSS je usvojio ostavku doskorašnjeg selektora Vladana Matića, koji je odlučio da napusti reprezentaciju posle neuspeha u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2015.

Okrećemo se Evropi

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković istakao je da je savez došao u nezavidnu poziciju posle poraza u Brnu:
– Očekuju nas kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, protiv ekipa koje nisu naivne. U najkraćem roku moramo da rešimo situaciju, da nađemo nekoga ko će voditi selekciju, razgovarati sa rukometašima i videti kakvi su njihovi dalji planovi.

 

 

 

Vranješ veran Flenzburgu

Nažalost, kratkotrajni selektor rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Vranješ naglasio je da će i sledeće sezone ostati na klupi Flenzburga. Nemački tim je sa nekadašnjim reprezentativcem Švedske na čelu ove godine osvojio titulu evropskog klupskog prvaka.
– Flenzburg je velika porodica koja mi je mnogo toga pružila i još to čini, a ja želim da uzvratim koliko god mogu. Živim i radim za Flenzburg, jedva čekam početak nove sezone – rekao je Vranješ.

"Upravni odbor je usvojio predlog da Perić nastavi da obavlja posao kao i do sada, i da na sledećoj sednici dostavi izveštaj o dosadašnjem radu i stanju u reprezentaciji, u saradnji sa stručnim štabom, kao i izveštaj o potencijalnim mladim igračima. Sve u cilju kako bi se došlo do ispravnog puta kojim bi trebalo da ide muška rukometna reprezentacija, a posle toga kako bi se odredio i tim ljudi koji će voditi nacionalni tim", navodi se u saopštenju RSS.
Rukometaši nisu uspeli da se domognu SP u Kataru pošto su ispustili osam golova prednosti iz Niša i u Brnu izgubili od Češke sa 33:21.
– Zatekla me je odluka Vladana Matića. Ono što je prikazano u Češkoj je veliki neuspeh za koji nema opravdanja. Treba napraviti detaljnu analizu. Svestan sam šta znači rad za reprezentaciju, stavljam se na raspolaganje Savezu i ponosan sam zbog toga. Trudiću se da radim kao da ću na ovom mestu ostati 100 godina – rekao je Perić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here