Odgovornost i privilegija

0

ON SVE MOŽE: Novak Đoković

Drugi teniser sveta Novak Đoković rekao je za Evrosport da je počastvovan odlukom organizatora Vimbldona da mu daju mesto prvog nosioca!
– Iskreno, malo sam iznenađen, ali zaista cenim poštovanje koje su mi ukazali organizatori Vimbldona – uvek sam se trudio da dam sve od sebe na tom turniru. Sanjao sam da ga osvojim, to sam i uspeo 2011, a imao sam tamo i drugih uspeha. To je odgovornost i, ako mogu da kažem, dodatni pritisak, ali je istovremeno i privilegija. Sve je to deo sporta, sa tom vrstom odgovornosti moram da se izborim kao vrhunski teniser. Moram da budem na svom maksimumu u Londonu – naglasio je Novak.
Upitan da li je preboleo poraz od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa, Đoković je odgovorio:
– Još sam u procesu. Sa mentalnog aspekta, nije ni prvi ni poslednji put da sam izgubio na velikom turniru. Bio sam u istoj situaciji i prošle godine, kada sam u emotivnom meču izgubio od Nadala, pa sam stigao do finala Vimbldona. Nadam se da i ove godine mogu toliko daleko da doguram i motivisan sam, jer je Vimbldon najveći turnir u tenisu!
Vimbldon počinje 23. juna, a pre toga je Novak je još jednom pokazao koliko je veliki humanitarac, pravi ambasador Unicefa, koji se kad god može trudi se da pomogne najmlađima. Najnovija akcija Uicefa naglašava kako sport poseduje snagu da motiviše, inspiriše, povezuje i menja živote dece. Ističe se borba protiv narkomanije, predrasuda i omogućanje deci da se igraju, a sve u saradnji s najvećim sportskim zvezdama, među kojima su, pored njega, Lionel Mesi, Serena Vilijams, ali i klubovi poput Barselone, odnosno NBA ligaša. Tu su trkači, biciklisti, automobilisti, plivači, fudbaleri, košarkaši, igrači kriketa, fanovi… svi zajedno ujedinjeni za decu:
– Tek smo počeli, dosta toga treba uraditi, ali zamislite šta možemo da postignemo sa pravim ljudima – glasi snažna poruka.
 

Mekinro i Evertova za Novaka

Kolege sa sajta trećeg grend slem turnira sezone napravili su intervju sa Džonom Mekinroom i Kris Evert, a pitanje je bilo da prognoziraju šampione. Oboje su odgovorili "Novak Đoković i Serena Vilijams"!
Ipak, Big Meka su pitali i kolike su šanse Endija Mareja da odbrani trofej?
– Niko nije bio pod većim pritiskom da osvoji grend slem nego Marej. Sada je to učinio i pritisak je manji. Ali kada jednom trijumfuješ, želiš još i onda sam sebi stvaraš pritisak. S obzirom na to da je nedavno dobio novog trenera (Ameli Morezmo), to će učiniti težim Mareju da odmah uđe u pravi ritam – smatra Mekinro, trostruki osvajač Vimbldona.

 

 

 

Krstinu lepo u Maroku

Mladi srpski teniser Peđa Krstin plasirao se u četvrtfinale čelendžera u Mohamediji, u Maroku (nagradni fond 42.500 evra). Krstin je u drugom kolu pobedio trećeg nosioca Brazilca Giljerma Klezara sa 6:3, 6:4.
Mladi srpski teniser ove sezone osvojio je tri turnira – dva u Alžiru i jedan u Iranu, a prošle sezone osvajao je turnire u Novom Sadu i Kazahstanu. Najbolji plasman imao je krajem aprila ove godine kada je bio 255. igrač na svetu. Trenutno drži 291. poziciju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here