Mrđa tužio Zvezdu

0

 


Dogovor o tome da niko od igrača ne tuži Crvenu zvezdu zbog neisplaćenih dugovanja trajao je do kraja seozne i bilo je samo pitanje ko će prvi povući nogu.
A to je učinio Dragan Mrđa, najbolji strelac Zvezde i Superlige u prethodnoj sezoni, koji je u utorak podneo zahtev za raskid ugovora na štetu kluba. Imajući u vidu neke prethodne slučajeve, kao što su oni u kojima su šampiona Srbije tužili Aleksandar Pantić, Srđan Mijailović, Marko Mirić…, jasno je da će odluka Disciplinske komisije biti samo formalnost i da će Mrđa otići s "Marakane" bez dinara obeštećenja, iako ima ugovor do juna 2015. godine.
Istina, igrači su se potpisom obavezali da neće tužiti do klub do 1. jula, ali taj dogovor obavezivao je upravu na određenu dinamiku u isplati dugovanja, a to čelnici Zvezde, kao i još mnogo stvari, nisu ispoštovali, pa je Mrđa mogao da iskoristi tu okolnost i podnese tužbu. Nije nebitno reći i da je iskusni napadač pre sedam dana ponudio klubu da im oprosti sva dugovanja u zamenu za "čiste" papire , ali odgovor još nije dobio, što samo pokazuje operativnu sporost srpskog šampiona, stvar koja je, između ostalog, uticala na odluku UEFE od pre desetak dana. Sada najbolji strelac odlazi bez obeštećenja, a dugovi prema njemu ostaju kao još jedna omča oko Zvezdinog vrata. Uz to, sad verovatno sledi još ovakvih poteza prvotimaca crveno-belih koji su izgubili i poslednju trunku strpljenja.
Mrđa je kao i svi ostali prvotimci razočaran odnosom čelnika, koji se posle osvojene titule nisu ni obratili igračima, uprkos obećanjima da će izmiriti dugovanja prema njima. Posle svega, usledilo je i izbacivanje Zvezde iz Evrope, a s obzirom na to da ima 30 godina, nekadašnji napadač Lirsa, Varegema, Vojvodine i Siona odlučio je da uzme stvar u svoje ruke i ne čeka eventualno rešenje, koje je veoma neizvesno. Naime, članovi Upravnog odbora dogovorili su se da svoje mandate stave na raspolaganje Skupštini, pa se ne zna da li će i kada Zvezda dobiti novo rukovodstvo.
 

Sledeći je Pečnik
Miloš Ninković već se dogovorio s klubom da oprosti sva dugovanja, a da zauzvrat dobije "čiste" papire, i verovatno se vraća u francuski Evijan. Luka Milunović je takođe već otišao, a zastupnici Nejca Pečnika poslali su pre dva dana na "Marakanu" pismo upozorenja, u kojem navode da će se, ako se nešto ne reši po hitnom postupku, i slovenački vezista tužiti klub.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here