Nađu otkaz, pa unapređenje?!

0

 

Ne mogu bez njega: Albert Nađ u prikrajku (desno) na sednici


Partizan je ukinuo funkciju sportskog direktora i Albert Nađ neće nastaviti da obavlja ulogu koja mu je poverena pre godinu dana, jer mu je istekao ugovor. A tumačenjem onoga što su čelnici kluba iz Humske 1 saopštili posle sastanka Upravnog odbora može se zaključiti da je razlog rastanka sa nekadašnjim kapitenom – finansijske prirode. Iako je poznato da je bilo neslaganja između Nađa i pojedinih članova rukovodstva kluba…
"Upravni odbor je doneo odluke o pristupanju realizaciji ranije usvojenog plana reorganizacije, racionalizacije i dugoročne finansijske konsolidacije. U tom okviru prihvaćen je predlog Sekretarijata da u budućem periodu funkcija sportskog direktora ostane upražnjena do isteka mandata ovog Upravnog odbora. Ta odluka je motivisana razlozima racionalizacije, smanjenja troškova i objedinjavanja poslova u okviru sportskog sektora kluba", stoji u saopštenju Partizana objavljenom na sajtu kluba.
Posle dvočasovnog sastanka u prostorijama stadiona u Humsku 1, članovi Upravnog odbora nisu želeli da daju izjave za medije, ali je predsednik Dragan Đurić rekao da Albert Nađ ostaje u Partizanu, jer, kako je rekao "on je član Upravnog odbora":
– Upravni odbor izrazio zahvalnost dosadašnjem sportskom direktoru Albertu Nađu na velikom doprinosu rezultatima kluba prethodnih godina, i izrazio uverenje da će, kao član Upravnog odbora, i dalje doprinositi svojim radom, iskustvom i znanjem budućim uspesima kluba.

Opet zajedno: Branko Ružić i Dragan Đurić
 

Ono što u saopštenju nije precizirano jeste najava da će poslovi u predstojećem prelaznom roku biti povereni šefu struke Marku Nikoliću…
"Upravni odbor je ovlastio Sekretarijat kluba (predsednik Dragan Đurić, potpredsednici Mile Jovičić, Ratomir Babić i Duško Jovanović, kao i generalni sekretar Darko Grubor) da obavi sve poslove u prelaznom roku sa ciljem uspostavljanja finansijske stabilnosti i očuvanja neophodnog kvaliteta igračkog kadra…", kaže se, između ostalog, u saopštenju Partizana.
Zanimljivo je, međutim, da je Albert Nađ i pre nego što je imenovan za sportskog direktora bio (i to dobro plaćeni) član rukovodstva kluba!

 

Za plasman u Ligu Evrope 1,3 miliona evra!
Takmičarski motiv je prioritetan, ali ni finansijski nije zanemarljiv, posebno za predstavnike osiromašenog srpskog fudbala. Liga šampiona je, naravno, premija, ali i Liga Evrope može da donese Partizanu, Vojvodini i Jagodini značajna sredstva.
Učešće u prvom kolu kvalifikacija Jagodini će doneti 120.000 evra, a bude li prošla dalje i u drugoj rundi se pridružili Partizanu i Vojvodini prihodovaće dodatnih 130.000. Eventualni plasman u treće kolo nagrađivaće se sa novih 140.000, dok se 150.000 evra dobija za igranje u četvrtoj rundi, odnosno plej-ofu.
Posle toga sve klubove očekuju značajniji bonusi, jer sam plasman u Ligu Evrope garantuje minimum 1,3 miliona evra u klupskoj kasi, da bi svaki remi u grupnoj fazi značio i novih 100.000, a svaka pobeda 200.000 evra!

 

 

Prodaju Trajkovića i Volkova
Prodaja je neminovnost, ali rasprodaja znači i odsustvo plana i strategije u klubu. Međutim, u Partizanu imaju ideju kako treba da izgleda za novu sezonu, pa će se prema njoj i ponašati u letnjem prelaznom roku.
Nikoli Drinčiću neće biti dozvoljeno da promeni sredinu, a nejasna je situacija sa Danilom Pantićem, jer se Partizan i Juventus nisu usaglasili oko obeštećenja.
Sa druge strane, u Humskoj su procenili da je za Vladimira Volkova posle tri godine u Beogradu vreme da ode i naplati se. Odlazi i Branislav Trajković, koji je u Partizan stigao zimus, ali tokom prolećnog dela sezone nikoga nije oduševio.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here