Novakov potez dana

0

Rolan Garos ulazi u završnicu, poznati je i prvi polufinalni par muškog singla, Đoković – Gulbis, a upravo je naš najbolji teniser bio zadužen za potez 10. dana na pariskoj šljaci.
Nole se pomučio sa Raonićem u četvrtfinalu, posle velike borbe je uzeo prva dva seta, da bi na početku trećeg potpuno slomio otpor rivala. Pri vođstvu od 2:0 na servis Kanađanina skratio je jednu loptu. Usledila je bekhend dijagonala, a onda je stigao i da istrči na mrežu i forhend paralelom izmami aplauze publike na "Filipu Šatrijeu" koja nije mogla da vidi mnogo ovakvih poteza. Međutim, ova Đokovićeva majstorija je bila dovoljna za potez dana.
Drugo mesto pripalo je njegovom rivalu u borbi za finale i odbranama Ernestsa Gulbisa od Berdihovih naleta. Mesto među tri najbolja našla je i Eženi Bušar, koja je sjajno skraćenom loptom napravila jedan od važnijih koraka ka osvajanju prvog seta protiv Karle Suarez Navaro, a kasnije i do istorijskog plasmana u polufinale protiv Šarapove.
 

Čestitali Piksi i Boba

Novakovom meču sa Raonićem prisustvovale su i dve legende srpskog sporta, tenisa i fudbala. Naime, u Predsedničkoj loži zajedno su sedeli Slobodan – Boba Živojinović i Dragan Stojković Piksi sa suprugom Snežanom. Piksi je iskoristio svoja brojna poznanstva da među prvima čestita Đokoviću na još jednoj značajnoj pobedi.

 

Raonić nije razočaran

Miloš Raonić rekao je da nema za čim da žali zbog poraza od Đokovića koga smatra trenutno najboljim teniserom sveta na šljaci:
– Mislim da je za razliku od Rima sada stajao mnogo bliže liniji. Nije mi dozvolio da diktiram igru kao u Rimu. Malo više je otvarao teren bekhend paralelom, a to nije uspevao u Rimu. Servis me je održavao u meču.
Da li žalite zbog nečega u prva dva seta?
– Ne. Mislim da sam pravio dobre odluke. Jednostavno, nisam ih izvodio kako treba, to je sve. Novak je trenutno najbolji teniser na šljaci u ovom trenutku. Ali, trojica različitih tenisera su osvojili Masterse na šljaci, tako da nije baš jednostrano. Možete da kažete da neki igrači ne igraju kao ranije, ali sve će se staviti na stranu kada ovde dobijemo pobednika.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here