Sa Gulbisom nema šale

0

Novak Đoković je kao drugi favorit i treći put u isto toliko duela dobio osmog nosioca, Kanađanina crnogorskog porekla Miloša Raonića sa 7:5, 7:6 (7:5), 6:4 i plasirao se u polufinale Rolan Garosa posle skoro dva i po sata igre. To je ujedno i 22. grend slem polufinale najboljeg srpskog tenisera u dosadašnjoj karijeri, što mu je donelo šesto mesto među velikanima svetskog belog sporta.
– Od kako radi sa Ivanom Ljubičićem, Miloš je mnogo napredovao, posebno u kretanju. Zato mi je bilo veoma bitno da osvojim prvi set… Drugi je bio neizvestan, dok sam se u trećem prilično komotno osećao na terenu. Sve u svemu, odlučilo je svega nekoliko poena, iako je rezultat bio 3:0. Znao sam šta će me na terenu čekati protiv Raonića, znao sam da neću imati mnogo šansi, ali da kada dođem do njih da moram da ih iskoristim, a to sam uradio kako je trebalo – rekao je Đoković.
Novak je dodao da je bilo veoma komplikovano zaustaviti Raonićev razorni servis:
– Bilo je veoma komplikovano ukrotiti njegov servis, koji je toliko precizan i moćan. Ipak, uspeo sam i zaista sam srećan. Za mene je bilo važno da zadržim koncentraciju, njegovi udarci bili su nepredvidljivi. I, uspeo sam da sačuvam stabilnost i ostao mentalno jak. To je za mene bilo najbitnije. Oduševljen sam plasmanom u polufinale!
To će Đokoviću biti šesto polufinale na Rolan Garosu, jedinom grend slemu koji do sada nije osvojio. U borbi za finale drugi teniser sveta će odmeriti snage sa 25-godišnjim Letoncem Ernestsom Gulbisom, koji je priredio iznenađenje savladavši Čeha Tomaša Berdiha (6) – 6:3, 6:2, 6:4.
– Gulbis je ovde prvo u osmini finala pobedio Federera, pa Berdiha, to dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Trenutno igra svoj najbolji tenis, biće to veoma težak i neizvestan meč – oprezan je Đoković.
Za uzdržanost Novak ima i razloga. Gulbis poslednjih meseci igra fantastično. U Pariz je došao osvojivši titulu u Nici pre dve nedelje, a interesantno je da je i drugi trofej u 2014. osvojio u Francuskoj, zimus u Marseju. Dopašće mu se ta simbolika pred nastavak Rolan Garosa.
 

U petak šesti megdan

Letonac Ernests Gulbis trenutno zauzima 17. mesto na ATP listi, ali je trijumfom nad Berdihom već osigurao ulazak u top 10 – prvi put u karijeri! Ukoliko nekim slučajem osvoji turnir u Rolan Garosu, Gulbis će preskočiti i Raonića na devetoj poziciji. Inače, ovo će biti šesti duel Đokovića sa Letoncem, a naš as vodi sa 4:1. Nole je jedini susret izgubio još 2009. u Brizbejnu, jedini meč na šljaci dobio je upravo na Rolan Garosu 2008. sa upozoravajućih (7:5, 7:6, 7:5), ali nisu ni igrali od Indijan Velsa 2011.
Novi okršaj između Novaka i Gulbisa je po programu u petak od 13 sati ukoliko organizatori u poslednji čas ne promene raspored.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here