Vranješ doveo Flenzburg na krov Evrope

0

 

 

PODVIG: Slavlje rukometaša Flenzburga
 

 

Prvi put u istoriji Flenzburg je šampion Evrope u rukometu, a velike zasluge za to imaju i Srbi. Pre svih, trener Ljubomir Vranješ, koji je strateško umeće pokazao i vodeći našu reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali ga nemački klub nije pustio da putuje i na završni turnir, pa je selekciju preuzeo Vladan Matić.
Flenzburg je u finalu Lige šampiona igranom u Kelnu, savladao slavni Kil – 30:28 (14:16) u veoma uzbudljivoj utakmici, koja je rešena u poslednjim minutima. Sjajnu partiju prikazao je golman Matijas Andersen, inače nekadašnji čuvar mreže Kila, koji je imao 20 odbrana, a istakli su se i Danci Anders Egert Magnusen i Lase Svan sa po sedam golova.
Pored Vranješa, koji je kao igrač branio boje nacionalnog tima Švedske, u timu Flenzburga su i dvojica talentovanih reprezentativaca Srbije, Draško Nenadić i Bogdan Radivojević. Oni nisu bili strelci u finalu, ali su i te kako ranije imali zasluge za dobre rezultate tima.
Treće mesto u Ligi šampiona pripalo je Barseloni, koja je savladala Vesprem 26:25 (17:15). Momir Ilić sa sedam golova nije uspeo da pomogne mađarskom timu da pobedi, ali se izborio za naslov najboljeg strelca takmičenja!

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here