BRAVO – UAAA

0

BRAVO
U zemlji nam se dešava toliko divnih događaja da prosto pozavidimo sami sebi što nam je otadžbina oaza kulturnog života i glamura. Sve to možemo videti u srpskim medijima, utemeljivačima kulture i svih životnih vrednosti. Tako smo saznali da je Igor Marojević jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca, valjda što mu je izašlo drugo izdanje knjige s tematikom o Beograđankama!? Takođe, čitateljke mogu kupiti uz novine i set tiganja po specijalnoj ceni.
Usput smo saznali i druge lepe vesti: da je bivša rijaliti zvezda, Ena Popov, danas promovisana u voditeljku, u blagoslovenom stanju. A da Kraljica Splavova, ko god da je to ove godine, šeta piletinu. Ceca je stigla sa Kipra odmorna i preplanula, bez te vesti niko u Srbiji oka ne bi sklopio!
A kad već nemamo kraljicu Elizabetu i njeno potomstvo, makar imamo Novaka i Jelenu da pratimo gde se oni brčkaju i eto nama divnog letnjeg odmora za džabe. Umesto tiganja ispod gratis vest – šta je dobila na poklon od muža pevačica ŠKNj produkcije za koju je čuo samo njen muž i dotični novinar.
A od vesti da se Goca Tržan udaje tajno zagrcnulo se pola populacije.

UAAA
Država je po kratkom postupku donela "reformske" socijalne zakone i zacementirala minimalnu cenu rada od 115 dinara po satu. Time je očas posla reformisala svoju privredu i ekonomiju i strani investitori ima da grunu kao letnja oluja nad Beogradom. Još kad čuju da postoji i "ugovor o usavršavanju" po kojem zaposleni dobijaju 90 dinara na sat, bez penzijskog i zdravstvenog osiguranja, što je legalni rad na crno, ima Srbiju da proglase radničkim rajem. Država rekla da su sve ove reforme i raj za omladinu, ima posao poštom da im stiže kući iz belog sveta. Doduše, na određeno, ali ionako nije zdravo imati čekove ili stambeni kredit.
Rešili smo sve probleme tranzicije i ekonomske krize tako što smo reformisali – radnike i penzionere! Onih 160.000 partijskih vojnika viška što se baškare u javnom sektoru, od opština do agencija za ništa, ostaje da svakog dana ide na posao, pojede burek, popravi šminku i završi u šopingu. Njih plaćaju ovi što rade za minimalac.
I niko ne spomenu da srpskog poslodavca i srpskog radnika ne kolju plate, nego država. Jer u Srbiji porez i doprinosi iznose 65 odsto plate, što je najviša stopa na svetu! Ali, skupi su partijski vojnici…

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here