Došli smo na dno red je da krene

0

Srbija je došla na samo dno Evrope, a da bi se to zaustavilo moraju se sprovesti oštri rezovi, kaže ekonomista Nebojša Savić.
"Mi 30 godina unazad pokušavamo da sprovedemo mere, ali nikada nismo imali dovoljno snage i volje da ih do kraja sprovedemo što je stalno dovodilo do toga da se stanje pogoršava, da se životni standard urušava. Tako smo dospeli na samo dno Evrope. Moramo da prekinemo tu tendenciju i zbog toga je bolje da se sada preduzmu bolni rezovi", rekao je Savić koji je i predsednik Saveta Narodne banke Srbije.
Govoreći o izmenama Zakona o radu, Savić kaže da će on konačno omogućiti stranom kapitalu da uđe u zemlju, ali i da omogući nova zapošljavanja.
"Već dugo su naše reforme bile zaglavljene na Zakonu o radu. Na to su upozorili i strani investitori ali i domaći privrednici. To je do sada bila ključna prepreka kapitalu i ona je sada konačno uklonjena", kaže Savić i dodao:
"Ne može biti Srbija jedina zemlja na svetu u kojoj se ništa ne menja. Ako je Srbija najbolja, najuspešnija, hajde da ne menjamo ništa. Bojim se da nije, a pošto nije, onda ćemo morati da menjamo", rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here