Svetska žurka na tvrđavi

0

 


 

Petrovaradinska tvrđava u Novom Sadu preksinoć je bila svetska prestonica zabave. Pred oko 40.000 posetilaca iz celog sveta otvoren je 15. po redu Egzit, najbolja evropska žurka. Prvo veče obeležile su sjajne svirke, a bilo je posvećeno obeležavanju 158. rođendan našeg slavnog naučnika Nikole Tesle. Samu ceremoniju dizajnirala je svetski poznata kreatorka i dizajnerka Es Davlin koja je dizajnirala zatvaranje Olimpijskih igara u Londonu 2012.
Vatromet je počeo prema tradiciji tačno u ponoć, a na glavnoj bini festivala zablistali su potom Pet šop bojsi. Pred prepunim Mejn stejdžom, glavnom binom Egzit festivala, nastupio je ovaj poznati britanski pop dvojac, koji je publici priredio pravi povratak u osamdesete godine prošlog veka.
Najveće iznenađenje prvog dana bio je Stromae, koji je zapalio publiku svojim neodoljivim latino notama, ali i sjajnim modnim transformacijama.
Apsolutni favorit noći bili su Disclosure,
jedan od najakutelnijih elektro sastava, a najnovija tehnička produkcija, vrhunski zvuk, svetlo i video, pružili su poseban ugođaj posetiocima najboljeg evropskog densflora.
Na binama će se tokom festivala smenjivati svetski poznate zveze, sinoć je nastupila predivna Glorija Gejnor, autorka jednog od najvećih hitova svih vremena "I Njill Survive" , najavljen je dolazak čuvenog di-džeja Karla Koka i njegovih prijatelja i mnogih drugih zvezda, ukupno čak 400 izvođača. Festival će trajati do 13. jula, a nastavak sledi na plaži Jaz u Budvi od 15. do 17. jula.

 

Došli iz Ciriha

Veliki broj stranaca je preplavio Novi Sad, koji su došli da uživaju u svetskom spetaklu, a stiglo ih je iz 60 zemalja celoga sveta. Na samom ulazu u kamp pronašli smo grupu momaka iz Ciriha. Zadovoljni što su uspeli da stignu u Srbiju, i da prisustvuju ovom spektaklu samo su kratko prokomentarisali.
– Biće ovo lud provod, bili smo i prošle godine na Egzitu i prelepo smo se proveli, mislimo da će ove godine festival biti još bolji jer ćemo slušati izuzetno kavlitetne muzičare – rekao je za "Vesti" Kristian Rodžers iz Ciriha.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here