Nedeljni ručak

0

 

Rezanci sa šampinjonima

Potrebno: Rezanci, 500 g šampinjona, 50 g maslaca, dve glavice crnog luka, pola vezice peršunovog lista, sok od pola limuna, četiri kašike pavlake, biber, so.
Priprema: Rezance obariti u slanoj vodi. Za to vreme oprati šampinjone i iseckati ih. Na maslacu propržiti kockice crnog luka, dodati pečurke i dinstati ih deset minuta. Dodati limunov sok i pavlaku. Začiniti začinom i biberom i pomešati sa rezancima. Pre serviranja posuti peršunom.
 

Čorba od kukuruza

Potrebno: 650 g kukuruza, dve pileće kocke za supu, jedan veći krompir, dva litra vode, kašičica soli, malo bibera, 200 ml neutralne pavlake.
Priprema: U vodu staviti 450 g kukuruza i krompir iseckan na kockice. Kad provri staviti kockice za supu i pustiti da se kuva 30 minuta. Skuvan krompir i kukuruz ručnim mikserom ispasirati, pa dodati 200 g zrna kukuruza i začine i pustiti da vri 10 minuta. Skloniti sa šporeta i u čorbu sipati 200 ml neutralne pavlake.

Jaretina iz rerne

Potrebno: Kilogram jaretine, jedan crveni luk, dva krompira, dve crvene čili papričice, dva čena belog luka, so, biber, timijan, 200 ml paradajz pirea, ulje.
Pripremimo sastojke: Jaretinu malo propržiti na ulju. Meso i isečeno povrće staviti u vatrostalnu posudu i posoliti i dodati začine i paradajz pire. Poklopiti i peći sat vremena na 200 stepeni.

Salata od kupusa i cvekle

Potrebno: 200 g kupusa, 100 g cvekle, prstohvat soli i bibera, kašičica maslinovog ulja, kašika jabukovog sirćeta, seckani peršunov list.
Priprema: Kupus i cveklu izrendati. Potom sipati so i biber, pa izmešati. Dodati ulje i sirće, pa ponovo izmešati i posuti peršunom.

Šejk od banane

Potrebno: Dve banane, kašika meda, malo mleka, šlag, čokolada.
Priprema: Banane oljuštiti, iseći na manje komade i staviti u blender. Dodati kašiku meda i izmiksati. Sipati mleko i kratko promešati. Uliti u čaše i ukrasiti šlagom i čokoladom.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here