DOBITNIK – GUBITNIK

0

DOBITNIK
Srpski stručnjaci u borbi protiv sajber-kriminala dobili su u sedištu Saveta Evrope u Strazburu veliko međunarodno priznanje, pošto je tužilac Branko Stamenković izabran za člana upravnog tela jedinog u svetu koji reguliše način borbe protiv tog vida kriminala.
Toj konferenciji prisustvovalo je 80 zemalja i mnogi su podržali izbor Stamenkovića.
– To je priznanje i dokaz svih napora koje smo do sada uložili u ovoj oblasti, kako tužilaštvo, tako i policija i pravosuđe – kaže Stamenković i objašnjava da je time omogućena obimna obuka ekspertima iz Srbije širom sveta.

GUBITNIK
Sindikalni prvaci trude se da ostave utisak kako ulažu natčovečanske napore da spreče vlast da donese restriktivni Zakon o radu, ali u isto vreme uživaju neverovatne povlastice iz budžeta kojeg pune njihovi članovi. Njihova delegacija krajem maja otputovala je u Ženevu na Međunarodnu konferenciju rada koju je Srbija platila dva miliona dinara.
Rekorder među njima je Branislav Čanak, predsednik UGS Nezavisnost, kome je uplaćeno 212.720 dinara za 18 dnevnica (konferencija je trajala 15 dana), a za smeštaj 346.030 dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here