Barikade sklonili bez znanja građana

0

Lažno pomirenje: Park umesto barikada

Predsednica Skupštine opštine severne Kosovske Mitrovice Ksenija Božović izjavila je da ni ona, ni građani nisu znali da će barikada na mostu biti uklonjena.
– Nisam bila upoznata sa uklanjanjem barikada. Mogu da potvrdim da ni građani nisu znali. Građani su i dalje uznemireni, zbunjeni i uplašeni – rekla je Božovićeva i dodala da je za uklanjanje barikada i postavljanje Parka mira umesto njih saznala iz medija.
Smatra i da nije došlo vreme da se ona ukloni jer, kako kaže, "imamo mnoga druga pitanja koja je trebalo zajedno da reše i gradonačelnik južne i severne Mitrovice".
Prema njenom mišljenju, građanima je trebalo da se pokaže volja za rešavanje pitanja raseljenih i izbeglih iz južnog dela grada.
– Možda je estetski lepši ovaj Park mira, ali ukoliko je iskreno, to pomirenje je trebalo da ide u drugom pravcu – u pravcu vraćanja interno raseljenih Srba i rešavanja pitanja kidnapovanih i nestalih – poručila je Božovićeva u Medija centru u Kosovskoj Mitrovici.
Božovićeva je, govoreći o saradnji sa EU, istakla da je jedna od značajnih uloga koju Srbi iz severne Mitrovice očekuju vezana za pomoć u ekonomskom razvoju opštine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here