Srbija će vam biti pouzdan saveznik

0

 

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će glavna poruka koju će preneti nemačkoj kancelarki Angeli Merkel biti da je Srbija pouzdan saveznik Nemačke i da će to dokazati delima.
"To nije pitanje želje, nego preuzetih obaveza i sada to otvoreno kažem. Teško je govoriti o velikom partnerstvu, imajući u vidu veličinu i snagu Srbije i Nemačke. Želja Srbije je da bude saveznik Nemačke, što ranije nije umela i nije znala. To je politika Vlade Srbije", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.
Premijer je naveo da će "čvrstina reči i stavova" potvrditi da je Srbija pouzdan, ozbiljan i odgovoran sagovornik Nemačke, i da će to potvrditi i dela.
Vučić je istakao da proces reformi neće biti zaustavljen i usporen, a da će reforme kasniti "10 do 15 dana", i dodao da će Zakon o radu sledeće nedelje biti u skupštinskoj proceduri.
"Ušli smo u proces iz kojeg nema povratka. Srbija će do početka 2019. godine ispuniti sve svoje obaveze i uslove za članstvo u EU, a da li će postati član, to nije na nama, nego na Nemačkoj i drugim članicama", rekao je Vučić.
Premijer je naveo da Srbija može da pomogne Nemačkoj samo garancijama za političku i ekonomsku stabilnost i stabilnost celog regiona. Vučić je naveo da će sa Angelom Merkel sigurno razgovarati i o odnosima Beograda i Prištine, koji su pre četiri godine postavljeni kao uslov za evropske integracije Srbije.
"Nije lako, ali to je naša obaveza. Učinićemo ono što kažem da ćemo učiniti, a nećemo ono što kažem da nećemo učiniti", rekao je Vučić.
Povodom parlamentarnih izbora na Kosovu, Vučić je istakao da bez Srba ne može biti konstituisana kosovska skupština.
"Pametno smo odlučili kada smo pozvali kosovske Srbe da izađu na izbore", rekao je Vučić, i naveo da je srpska lista najverovatnije osvojila devet mandata.
Vučić je, upitan da li će sa Angelom Merkel razgovarati o Ukrajini, odgovorio da je Srbija mali igrač za tu temu, a da će izneti stav Srbije ako nemačka kancelarka pokrene tu temu.
On je najavio da će u junu i julu, između ostalih, razgovarati i sa premijerima i predstavnicima zemalja regiona, Rusije, Francuske, Rumunije, Moldavije, Češke i Slovačke, a da će krajem juna biti održana zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske.

 

Oebs me neće ućutkati!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ima dokaze da mnogi iz međunarodne zajednice, među kojima i neki ambasadori, pritiskaju medije da vode kampanju protiv njega i njegove porodice.
"I sve što radi zamenica šefa misije Oebsa u Srbiji Pola Tide je pritisak na medije da vode kampanju protiv mene. Nećete me ućutkati i neću nikada da ućutim jer ja govorim istinu, a oni lažu", rekao je Vučić.
Vučić je istakao da je tražio izvinjenje Oebsa i da će ga dočekati.

 

 

 

 

Vulin: Kampanja protiv premijera

Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin zatražio je od Oebsa, predstavnika velikih sila i strukovnih udruženja da zaustave kampanju protiv, kako je naveo, građanina Aleksandra Vučića i njegove porodice ocenivši "da je u Srbiji najopasnija stvar biti član Vučićeve porodice ili prijatelj". On je u pisanoj izjavi ocenio da u Srbiji ima medijske i svake druge slobode za sve osim za Vučića i njegovu porodicu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here