Poetski čas uz ražanj

0

Udruženje srpskih pisaca družilo se nedavno u Rikenvahu nedaleko od Vintertura. Okupilo se četrdesetak stvaralaca lepe pisane reči. Još od jutarnjih sati počele su pripreme oko spremanja ručka (pečenje sa ražnja), a onda su pristizali članovi Udruženja srpskih pisaca Švajcarske sa prijateljima.

Prva nagrada: Snežana Petrović
 

– Održali smo čas u prirodi i oko podneva smo počeli pisati radove na zadatu temu ‘Boem’.

Zdravko Dudić iz Minhena i Biljana Mihailović

Bili su tu i naši gosti iz Minhena, poete Zdravko Dudić, Ahmed Dizdarević i Slobodan Ćekić, zatim članovi Udruženja Marko Ružičić (pisac), Biljana Mihailović (pesnikinja), Snezana Petrović (pesnikinja), Milenko Gostić (pesnik), Milka Volker (pisac), Milka Kajganić (pisac), Sava Ilić (pesnik), članovi našeg udruženja Rado Đorđić, Vlado Danilović, Jovica Sladović i drugi" – izjavio je za "Vesti" predsednik USPCH, Milisav Đurić.
Bilo je to izuzetno veselo druženje uz poeziju, aforizme, viceve, ali i dobru pesmu ovih izuzetno nadarenih pesnika i pisaca, a gost iz Minhena Zdravko Dudić je odglumio jedan deo iz "Koštane"!
I na kraju ostali su prelepi utisci sa ovog divnog druženja uz pohvale za dobru organizaciju.

 

Nagrade
Nagrađena su prva tri najbolja rada na zadatu temu "Boem". Prvu nagradu dobila je Snežana Petrović, drugu Milenko Gostić i treću Biljana Mihailović.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here