Uplata stigla i iz Budimpešte

0

U vreme katastrofalnih poplava u Srbiji, u Grishajmu gradskom delu Frankfurta na Majni, u firmi Jovanović motors su odmah reagovali.

Udruženim snagama za Bosnu u Srbiju
 

– Video sam na televiziji poplave i odmah pozvao prijatelja Rašu Milenkovića. Dogovorili smo se da nekako pomognemo ljudima. Pozvali smo još nekoliko poznanika i udružili smo se pod imenom Klinci 2014. S druge strane, naši prijatelji Zerina Murić i Kenan Muratagić iz Frankfurta su na isti način reagovali i organizovali se u Balkanhilfe – kaže nam Dušan Jovanović.
Brzo su Klinci 2014. i Balkanhilfe shvatili da su zajedno jači i krenuli u zajedničku akciju. Njih osamdesetak je uspelo da za kratko vreme sakupi 8-9 tona pomoći.
– Najviše je bilo novčanih donacija od kojih smo kupili sve što je potrebno. Dušan Jovanović i ja ćemo 14. juna da odvezemo jedan kombi i prikolicu u Srbiju, a isto toliko ćemo, prethodno, odneti u hram na Galusu odakle će se transportovati u Bosnu – dodaje Raša Milenković.
Akcija traje više od dve nedelje, a pomoć našim građanima stizala je iz više gradova Nemačke, Sigena, Štutgarta, Bona, pa čak i iz Budimpešte.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here