Spaljen mercedes Ambasade BiH

0

Mercedes Ambasade BiH u Berlinu potpuno je izgoreo, a policija nije isključila mogućnost da je požar podmetnut, dok mediji nagađaju o političkoj pozadini požara.
Srećom, nije bilo povređenih. U toku je procena štete koju će snositi osiguravajuća kuća, budući da je automobil bio kasko osiguran.
Edin Dilberović, ambasador BiH u Nemačkoj, kazao je da je vatra zahvatila i ford koji je bio parkiran u blizini.
– Razlog može da bude i huliganstvo nakon fudbalske utakmice na Svetskom prvenstvu u kojoj je pobedila reprezentacija Nemačke. Bilo je puno pijanih ljudi, tako da je svašta moguće – relao je Dilberović i objasnio da je reč o službenom vozilu Ambasade u kojem se vozio i on.
Poslednji put taj mercedes je korišćen dan ranije, kada je ambasador bio na službenoj večeri, a potom je vozač automobil ostavio na uobičajenom mestu na parkingu.
– Vozilo je uvek bilo na istom mestu i problema nije bilo. Mi nemamo svoj registrovani parking i koristili smo jedan koji je u blizini nemačkih institucija, a koje su pod nadzorom, tako da je bio na sigurnoj lokaciji – rekao je Dilberović.
Dok se ne pronađe trajno rješenje, zaposleni u Ambasadi koristiće drugi automobil. Dilberović naglašava da ne postoji bojazan za bezbednost radnika u Ambasadi.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here