Netanijahu izgrdio Obamu i Kerija!

0

Izrael je jedini saveznik SAD koji sme da se naredbodavnim tonom obrati Amerikancima – tako je izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio američkog predsednika Baraka Obamu i šefa diplomatije Džona Kerija da im slučajno ne pada na pamet da mu protivreče?! Izrael je pre nekoliko dana pristao na primirje u Gazi na molbu SAD, a nakon toga jedan izraelski vojnik je ubijen, a došlo je i do još nekih incidenta, pa je Netanijahu za to okrivio SAD. Netanijahu je tokom razgovora poručio Obaminoj administraciji: "Da se više nikada niste usudili da mi protivurečite".
Netanijahu je direktno rekao američkim diplomatama da njemu trebaju verovati oko pitanja vezanih za sukob u Gazi.
Obamina administracija odmah je žestoko osudila Hamas za kršenje izraelskog primirja, ističući kako se radi o nečuvenom kršenju međunarodno ispregovaranog primirja, a otmicu izraelskog vojnika, za koga se kasnije ispostavilo da se poginuo, nazvala je varvarskim činom.

Dvoličnjaci u Vašingtonu
SAD su se našle pod pritiskom svetske javnosti koja optužuje Vašington za licemerstvo, jer Obamina administracija napada Rusiju zato što pomaže proruske snage u Ukrajini, a sama podržava izraelske akcije u palestinskoj autonomiji. Za razliku od otvorenih istupa izraelskih političara, izjave ostalih američkih saveznika uvek su odmerene, pažljive i izuzetno retko se može čuti da neki lider otvoreno kritikuje američku politiku ili bilo koje odluke koje stižu iz Vašingtona – podsećaju mediji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here