Monstrum iz Kačanika

0

Džihadista iz Kačanika, Albanac Lavdrim Muhadžeri (24), koji je ubedio i druge Albance da mu se priključe u Siriji, predstavio je na Fejsbuku svoje aktivnosti u toj zemlji, zahvaćenoj ratom.
– "Allahu Ekber" (Alah je veliki) je poruka, kojoj je dodao dve fotografije na kojima se vidi kao odseca glavu nekom čoveku i druga, na kojoj je drži u okrvavljenim rukama, prenosi prištinski list "Koha ditore".
Bošnjački portal SAFF, je objavio fotografije koje je Muhadžeri postavio na socijalnoj mreži, a koje su kasnije blokirane. Muhadžeri nije rekao gde je to urađeno, ali se pretpostavlja da je to bilo u Siriji.
"Najpoznatiji kosovski pripadnik ISIL-a (islamski teroristi, bliski Al kaidi) bio je prošlog meseca u središtu pažnje medija u regionu zbog spaljivanja kosovskog pasoša, ali je ovoga puta otišao mnogo dalje", piše Koha.

Vođa džihadista

Muhadžeri je jedan od prvih kosovskih mudžahedina koji je otišao u Siriju i smatra se za jednog od vođa albanskih džihadista u Siriji i Iraku, a kosovsko pravosuđe ga smatra za glavnog u Siriji, zaduženog za regrutovanje ostalih Albanaca sa Kosova.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here