Beker bi me jurio bejzbol palicom…

0

Bila je davno prošla ponoć u Njujorku, a Novak Đoković i Endi Marej su se borili za mesto u polufinalu US opena. Njihova velika borba okončana je sat i po posle početka novog dana u tom delu SAD, pa i ne čudi Novakova zahvalnost publici i šaljiv ton jednog dela njegovog obraćanja.
– Prvo, moram da se zahvalim svim navijačima koji su ostali ovako kasno. Nadam se da vam je bilo zabavno i da ste uživali – rekao je najpre Đoković.
– Naravno, meni je veoma drago što sam opet stigao do polufinala. Endi je popravio svoju igru u poslednje dve godine, sada je uveliko vrhunski teniser, sa izuzetnim kvalitetom. A ja… Trenutno razmišljam samo o snu. Ili, možda… žurka? Šta vi kažete? (obraća se publici) Dobro, žurka – istakao je Novak uz osmeh.
Maratonski okršaj sa Endijem Marejem Novak je kasnije, na konferenciji za novinare, opisao kao psihološku bitku.
– Na trenutke to nije bio lep tenis, pravili smo mnogo grešaka, ali to je zbog psihološke bitke koju smo vodili u prva dva i po seta. U poslednjih pet međusobnih duela, uvek smo igrali više od tri-četiri sata, navikli smo na to – rekao je Novak.
U polufinalu US opena igraće protiv Japanca Keija Nišikorija, za koga je imao samo reči hvale.
– Odavno nismo igrali jedan protiv drugog. On je veoma talentovan igrač, a nije nikada bio među deset zvanično najboljih. Vrlo je brz, leti po celom terenu i servira dobro za svoju visinu. Očekujem težak duel – rekao je Novak o svom narednom rivalu.
Mnogo više pažnje izazvala je, ipak, Novakova pobeda nad Marejom u četiri seta, i to u meču koji je okončan sat i po posle ponoći po lokalnom vremenu u Njujorku. Novak je tada pitao publiku "da li da ide na žurku, ili da spava", ali je vrlo brzo pojasnio da od proslave velike pobede neće biti ništa.
– Moj trener (Boris Beker) bi me na licu mesta jurio malom bejzbol palicom da sam kojim slučajem krenuo u grad na žurku – rekao je Novak uz osmeh.

 

MAREJ: Dali smo sve od sebe
Posle 13. poraza u 21. odigranom meču sa Đokovićem, Mareju nije bilo mnogo do priče sat i po iza ponoći.
– Obojica smo dali sve od sebe. U nekim momentima, tenis nam baš i nije bio lep za gledanje, pravili smo dosta neiznuđenih grešaka. Ali, igrali smo dva seta čitavih dva i po sata. I nije da sam očekivao manju borbu – iskren je bio Endi Marej.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here