Zašto sam rođen baš na Balkanu?

0

POTPIS ZA SLIKU

Danas svi igraju košarku. Otrcana fraza (koja se, istina, više koristi u fudbalskoj terminologiji) dobila je potpunu potvrdu na Mundobasketu u Španiji. Da je pre početka Svetskog prvenstva sprovedena anketa verovatno bi većina rekla da Senegal i ne učestvuje na SP. Ali, ne da igra nego kida! Senegal je dobio Hrvatsku, napravivši jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem toku turnira. Afrikanci su dominirali, držali su sve konce igre u svojim rukama još od rane faze utakmice. Ilustracije radi: Hrvatska je poslednji put na meču vodila u 8. minutu. Nije ni čudo što je selektor Hrvata Jasmin Repeša pobesneo na svoje izabranike:
– Senegal je zaslužio slavlje. Kontrolisao je utakmicu svaki put kada bismo se približili. Zvučaće vam ludo, ali je istinito – ako bih mogao da biram nikada se ne bih rodio na Balkanu. Žao mi je što to moram da kažem, ali smo zbog balkanskog mentaliteta i ranije patili u ovakvim duelima, događalo se to i kod drugih trenera. Nedopustivo je da u prvoj četvrtini u kojoj ne možemo da zaustavimo njihov napadački skok napravimo samo dva faula. Ko se igra sa vatrom, opeče se pre ili kasnije!
Hrvati su se mučili protiv Filipina, potom odličnom igrom bacili na pleća Argentinu… Trijumf nad Grčkom i Portorikom bi ih poslao na prvo mesto u Grupi B.
– Sami smo sebi otežali život, ali i dalje sve zavisi od nas. I dalje verujem da možemo daleko da doguramo – optimistički je konstatovao hrvatski selektor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here