Vujanović već mašta o eliti

0

LASK i Vujanović su imali podršku naših navijača

Fudbaleri LASK-a posle sedam kola dele vodeću poziciju u Drugoj austrijskoj ligi sa Materzburgom i Liferingom. Svi su sakupili po 16
bodova, s tim da najbolji strelac Radovan Vujanović u ovom kolu nije pogodio gol protivnika, ali je bio jedan od najzapaženijih na terenu. Posle meča sa Liferingom, filijalom Salcburga, postalo je i jasno da LASK ima kvalitet da se već ove sezone dokopa elite. Tim sastavljen od mladih igrača, koje predvodi momak naših korena Stefan Savić, pružio je jak otpor LASK-u na stadionu Gugl u prvom poluvremenu. Ipak, da su Vujanović i saigrači u ovom trenutku kvalitetniji potvrdile su prve sekunde nastavka. Praktično posle prvog napada, već u 30. sekundi domaćin je preko Koglera stigao do vođstva, da bi Bari u 59. minutu postavio konačnih 2:0.
Materzburg je slavio istim rezultatom u ovom kolu protiv FAC-a. Horn našeg kapitena Aleksandra Đorđevića, slavio je u gostima sa 1:0 protiv Lustenaua. Možda je najveće iznenađenje kola pobeda dojučerašnjeg prvoligaša Inzbruka, koji je slavio u gostima u Sankt Peltenu, protiv istoimene ekipa sa 1:0. Najlakše je do bodova stigao Kapenberg, koji je slavio u gostima sa 3:1 protiv Hartberga.
Vode Materzburg, LASK i Liring sa po 16 bodova, dok poslednji Hartberg ima samo bod.

 

Trijumf Štajera

Trio naših internacionalaca u Štajeru, članu Regionalne lige Centar, Rade Đokić, Danijel Petrović i Dragana Dimić ostvario je i te kako bitnu pobedu u lokalnom duelu protiv Valerna. Jedini gol je postigao Husein Balić u 61. minutu, čime je doneo veliku radost brojnim navijačima. U ovom 4. kolu Austrija Klagenfurt je u duelu sa komšijama SAK-om slavila sa 4:0. Važan trijumf u gostima izvojevali su Blau Vajsi, koji su u gostima sa 1:0 dobili amatere Volfzberga. Na tabeli tri ekipe imaju po deset bodova Austrija Klagenurt, Blau Vajsi i Vajc.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here