Skupa cena neefikasnosti

0

SAMO BOD IZ DVA MEČA: Detalj sa meča KE-Srbija 08 – Simens Grosfeld
 

Fudbaleri bečke Kajzereberzdorf-Srbije 08 izgubili su u 2. kolu Druge pokrajinske lige Austrije od Simens Grosfelda sa 1:0 (0:0) posle teške i izjednačene borbe. Igrači Simensa bili su teži protivnik nego što se očekivalo. Odlično su zatvorili zadnje redove i tako sprečavali prodore srpskog tima, koji je izašao na teren bez dvojice standardnih prvotimaca, kojima je sudija pokazao crvene kartone u prošlom kolu.
Od početka je Simens najavljivao da neće dozvoliti da mu se desi kiks kao u prvom kolu kada je ubedljivo poražen. Posle samo nekoliko minuta gosti dolaze do šanse, ali je lopta, na sreću srpskog tima, pogodila samo stativu. Usledio je period stalne inicijative KE-Srbija 08, ali samo do šesnaesterca, bez prave prilike.
U drugom poluvremenu činilo se kao da Simens nema više snage da se uspešno brani. To je dovelo do više šansi srpskih fudbalera. Međutim, jedna stopostotnu priliku, kada se jedan naš igrač našao sam pred golmanom, nije iskorišćena. Lopta je pogodila samo prečku, što je u tom trenutku bilo teže nego ubaciti u mrežu.
Pošto u fudbalu važi pravilo ko ne da gol mora da ga primi tako je bilo i ovog puta. Fudbaleri Simensa su posle loše odbrane srpskog tima uspeli nekako da dođu do šesnaesterca odakle je jedan igrač gostujućeg tima šutirao precizno ispod leve prečke.
Trener KE-Srbija 08 Branko Cvetković žali što je duel izgubljen:
– Mi smo imali veći posed lopte, ali ne i konkretnu završnicu. Nerešen ishod bi bio realniji. Na poluvremenu sam igrače upozorio da moraju da paze na kontru da ne prime gol, što se na kraju i obistinilo. Ali, idemo dalje. Moramo da poboljšamo igru u završnici, da se mladi opuste, da se ne plaše na terenu i sve će biti u redu. Nažalost, imamo samo bod iz dva meča, ali tek je počelo prvenstvo. Idemo iz utakmice u utakmicu, biće bolje!
KE-SRBIJA 08: Grujić, Filipović, Kose, Koturović (Jevremović), Stojaković, Anđelić, Zečević, Kostić (Ranković), Milovanović, Andrejić, Veselinović (Tomić).

 

Revanš "rezervista"

Za bolji utisak pobrinuli su se "rezervisti" KE-Srbija 08, koji su porazili drugu ekipu Simens Grosfeld sa 2:1 (1:0). Strelci za srpski tim bili su Ivan Tomić i Said Ashraf Soltani.
Sledeći meč KE-Srbija 08 igra u gostima protiv WAF
Brigitenau, u nedelju od 10.30 sati na stadionu WAF Gruabn (Meldemannstr. 13, 1200 Wien).

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here